Metro-portal.hr

objavljeno 20.11.2010. 13:56:00
SLAVA I MOĆ

Tko su najpoznatije alfa žene?

U životinjskom svijetu, alfa je najviše rangirani član grupe. Individualci postaju alfe kroz svoje superiorne fizičke karakteristike i inteligenciju...

Najpoznatije alfa žene
Najpoznatije alfa žene (Getty Images)

Na ovoj listi nisu navedene žene koje se bave politikom, već one iz svijeta showbiznisa čiji se utjecaj proteže kroz velik broj medija i poslova.

Salma Hayek - glumica je stupila na holivudsku scenu 1995. ulogom u "Desperadu" Roberta Rodrigueza. Od onda, zaokuplja pažnju mnogih muškaraca. Njezina filmografija nije zvjezdana, međutim postupno je gradila reputaciju kao režiser i producent, a posebno je upamćen njezin prvijenac "Frida". Također je osnovala svoju vlastitu producentsku kompaniju Ventanarosa, te potpisala dvogodišnji ugovor s tv kućom ABC.

Lady Gaga - iako je na sceni tek godinu dana, Lady Gaga pojavila se niotkuda kako bi postala najjače ime u pop glazbi. Njezini video spotovi oslanjaju se na radove Michaela Jacksona i Madonne iz 1980-tih i ranih 1990-tih, te ostavljaju upečatljiv i bizaran dojam. Za razliku od ostalih pop zvijezda, Lady Gaga je vlastita ideja same pjevačice. 2010. magazin Forbes rangirao ju je na 4 mjesto liste 100 najutjecajnijih osoba u showbiznisu. Nije loše za 24-godišnjakinju iz New Yorka.

>> Jeste li omega muškarac?

Gisele Bundchen - šest godina zaredom, magazin Forbes proglašavao je Gisele Bundchen kao model s najvećom zaradom na svijetu. Sa zaradom od 25 milijuna dolara, Bundchen je osigurala svoju dominaciju u svijetu mode. Pojavljivala se u kampanjama za skoro sve veće modne kuće, kao i na naslovnicama svih poznatijih modnih magazina, a njezin ugovor s Victoria's Secret proglašen je najvećim prihodom koji je jedna manekenka ostvarila.

Heidi Klum - došla je od pobjednice natjecanja za model kad joj je bilo 19 godina, do supermodela, i to u razdoblju od samo nekoliko godina. Pojavila se na naslovnicama magazina Elle, Marie Claire i Voguea, a radila je i za velike brandove poput Volkswagena, Brauna i McDonaldsa. No Klum je vjerojatno najpoznatija kao voditeljica i producentica showa "Project Runway". Za svoj rad primila je šest nominacija za Emmy.

Serena Williams - trenutno je broj 1 tenisačica u svijetu. Osvojila je 27 Grand Slam titula, što ju je smjestilo na devetu poziciju liste najboljih tenisačica svih vremena. Williams je zaradila više novaca nego bilo koja druga sportašica u povijesti. Također se dokazala kao sposobna poslovna žena. 2004. potpisala je 40 milijuna dolara vrijedan sponzorski ugovor s kompanijom Nike, što je rezultiralo njezinom vlastitom linijom tenisica i opreme.

Beyonce - s 28 godina, Beyonce je već ikona u glazbenoj industriji. Prodala je preko 100 milijuna albuma diljem svijeta. Drži rekord kao glazbenica s najviše Grammy nagrada osvojenih u jednoj noći - primila ih je šest 2010. Osim toga, Beyonce je radi i kao model za L'Oreal, Tommy Hilfiger i Armani. Ima svoj vlastiti parfem i dvije linije odjeće. Ni njezina filmska karijera ne zaostaje. Primila je dvije nominacije za Zlatni globus, kao glumica i skladateljica. Ove ju je godine magazin Forbes rangirao na drugu poziciju, iza Oprah, na listi 100 najutjecajnijih slavnih osoba.

20.11.2010. 13:56:00
http://metro-portal.hr/tko-su-najpoznatije-alfa-zene/44203/