« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
MA DA?

Tko rano rani, stvarno dvije sreće grabi

Osiguravate si vrijeme da budete sami sa sobom i da budete u miru, što pruža dugoročno zadovoljstvo... pa možda ipak vrijedi isprobati rano buđenje

Budite se rano!
Budite se rano! (Arhiva)
Više o

sreća

,

ranoranioci

,

jutarnji tip

Rano buđenje mnogima pada izuzetno teško, a s druge strane svi znamo barem jednu osobu koja se redovito budi u zoru i cijeli dan je vesela i raspoložena... pa se pitamo i kako i zašto.

Odgovor je pokušala dati studija u kojoj je sudjelovalo 32,470 žena, a čiji su rezultati objavljeni u stručnom časopisu Psychiatric Research.

Rezultat je izuzetno zanimljiv - pokazalo se da ljudi koji se bude u šest sati ili čak ranije imaju 25 posto manji rizik da obole od depresije od noćnih ptica. 

S rezultatima ove studije slaže se i ugledna australska psihologinja dr. Bailey Bosch.

"Ranim buđenje i ustajanjem dajete sebi priliku da se odmorite od stalnog izvršavanja nečega i žurbe te da jednostavno budete. Osiguravate si vrijeme da budete sami sa sobom i da budete u miru, što pruža dugoročno zadovoljstvo."

Bosch dodaje i kako nije teško, koliko se isprva čini, postati jutarnji tip.

"Svatko može resetirati svoj unutarnji sat i početi se dizati rano. Tijelo će to jako brzo prihvatiti i veseliti se novoj rutini jer mu je rano ustajanje evolucijski prirođeno, odnosno potpuno prirodno. Rano smo se budili donedavna, sve dok nismo izumili struju i svjetlo", kaže Bosch.

A da probate? :)

17.12.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh