« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
PIROMAN ILI POLITIKA?

Tko podmeće požare na Marjanu?

Počinitelj još nije uhvaćen, a krenule su i špekulacije kome odgovara da Marjan gori.

Marjan ponad Splita
Više o

podmetnuti požar

,

Željko Kerum

,

Marjan požar

,

Jure Šundov

Splitski dogradonačelnik Jure Šundov izjavio je kako požar kod splitskog ZOO-a, kao i onaj prije dva dana na Marjanu "moraju upaliti lampicu" jer je moguće da ih je netko podmetnuo kao upozorenje Kerumu.

"Ili imamo posla s totalnim luđakom koji želi zapaliti Marjan, brdo koje je svetinja grada Splita, ili imamo ljude koji ciljano nešto rade", izjavio je Šundov danas za Radio Dalmaciju, dodajući kako se možda "netko želi razračunati u političkome smislu s gradonačelnikom te želi zapaliti Marjan u njegovu mandatu",prenosi Hina.

Čim je vatra buknula, splitske su vatrogasce počeli zvati građani, šetači po Marjanu i djelatnici Javne ustanove Parka šume Marjana te su na teren upućena 34 vatrogasca i sedam vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe grada Splita i splitskoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Vatrogascima je pomagao helikopter Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva pa je vatra, unatoč buri, lokalizirana već za dvadesetak minuta.

Na istom mjestu buknuo je požar i prije dva dana, kada je izgorjelo oko 3500 četvornih metara borove šume i trave.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Felicio Parčina sumnja da je i taj požar podmetnut kao onaj u ponedjeljak te poziva na krajnji oprez.

Po njegovim riječima, to što se događa vrlo je morbidno i nema veze sa zdravim razumom jer ni za jednoga normalnoga građanina Marjan nema cijenu.

Inače, splitska policija još nije utvrdila tko je kriv za otvoreni plamen zbog kojega je u dva navrata gorjelo na tome mjestu.

10.08.2011. 18:10:43
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Nostradurus
    15.08.2011. 13:24
    Reako sam ja ljudi "Nemojte spominjati očuvanje stabala jer bi nekom mogla pasti na pamet ideja da to riješi".
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh