« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
OBNOVA TRGA

Počinje obnova osječkog Trga slobode vrijedna 23 milijuna kuna

Trg slobode jedan od glavnih osječkih trgova, a već su počeli radovi na obnovi toplinske mreže, a uskoro će početi obnova vodovodne i kanalizacijske infrastrukture

Fotografija vijesti
Više o

Osijek

,

Krešimir Bubalo

Grad Osijek za obnovu Trga slobode izdvojiti će 23 milijuna kuna, a procjenjuje se da će biti potrebno 400 dana kako bi se cjelovito obnovio, prenosi Hina.

Tijekom današnjeg obilaska pripremnih infrastrukturnih radova na tome trgu Bubalo je rekao kako će njegova cjelovita obnova na povrišni od 9500 metara četvornih obuhvatiti obnovu pločnika, hortikulturnih površina, izgradnju dječjeg igrališta i mjesta za javne skupove te druge sadržaje.

Dodao je kako se grad pripremio za taj projekt, posebice zbog urednog podmirivanja svojih finacijskih obveza, te da će se obnova izvesti u pet faza.

Predrag Rechner, direktor tvrtke "Rechner" d.o.o., koja je autor idejnoga i glavnog projekta, rekao je kako je Trg slobode jedan od glavnih osječkih trgova te da su počeli radovi na obnovi toplinske mreže, a uskoro će početi obnova vodovodne i kanalizacijske infrastrukture.

Dodao je kako očekuje da bi radovi s punim intenzitetom mogli početi idućeg tjedna.

11.08.2011. 13:49:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh