« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
BOGATAŠICA S TETOVAŽOM

Tko je Samantha Cameron?

Supruga novog britanskog premijera dolazi iz bogate aristokratske obitelji, a Davidu Cameronu je pomogla da se riješi imidža snoba

(Getty Images)
Više o

David Cameron

,

britanski premijer

,

Claude Picasso

Samantha Cameron, trudna supruga novog britanskog premijera, čelnika konzervativne stranke, bogata je aristokratkinja s tetovažom, a promatrači je smatraju tajnim oružjem supruga Davida jer mu je pomogla da javnosti predstavi demokratičniji imidž.

Elegantna 39-godišnjakinja, koju mediji nazivaju "SamCam", svog je supruga pratila tijekom cijele izborne kampanje i pomogla mu da ostane u kontaktu s običnim ljudima te izbriše imidž snoba, bogataškog sina obrazovanog na Etonu i Oxfordu.

"Sam je njegov barometar. Ona zna razlučiti važno od nevažnog. Iako je pripadnica visokog plemstva, čvrsto stoji na zemlji", napisao je Andrew Feldman, prijatelj Cameronovih u biografiji o novome premijeru.

Međutim, Samantha Gwendoline Sheffield, rođena 1971. u Londonu i sama je izdanak bogate aristokratske obitelji. Njezin je otac sir Reginald Sheffield, bogat zemljoposjednik i potomak stare obitelji kojoj je jedan predak predsjedao vijećem za vladavine Henrika VIII.

Godine 1976., Samanthina majka Annabel Jones preudala se za ultrabogatog bivšeg ministra, konzervativca lorda Williama Astora.

Lijepa Samantha, crnka plavih očiju, studirala je umjetnost u Bristolu, i još kao studentica dala si istetovirati malog dupina, diskretno na desnoj nozi.

Za Davida Camerona udala se 1996. godine i biografi tvrde da je upravo Samantha potaknula supruga da se natječe za dužnost čelnika torijevaca, a prijatelji ističu da ona "uopće nije zainteresirana za vlast".

Kad joj je bilo 25 godina postala je direktorica luksuzne tvrtke Smythson, specijalizirane za kožnu galanteriju i zasad nije objavila da kani napustiti taj posao.

Svaku njezinu pojavu u javnosti mediji pozorno prate analizirajući Samanthin šarm i ležernost.

Par je imao troje djece, no najstariji Ivan, rođen 2002., bolovao je od cerebralne paralize i teškog oblika epilepsije, umro je u veljači 2009. Nancy, rođena 2004. i Elwen (2006.) trebali bi dobiti brata ili sestru u rujnu.

Samanthina trudnoća medijima je obznanjena istoga dana kad su se u tisku pojavile njezine glamurozne fotografije u gotovo lascivnim pozama, snimljene krajem 90-ih za prijateljičinu reklamnu kampanju. (hina/metro-portal)

12.05.2010. 17:23:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh