« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
AFRIQIYAH AIRWAYS

Pad zrakoplova u Libiji nije djelo terorista

POGLEDAJTE VIDEO - U nesreći su poginule 103 osobe od kojih su većina nizozemski državljani, a čudom je preživio samo osmogodišnji dječak

(YouTube)
Više o

airbus

,

zrakoplovna nesreća

,

Kim Kwan-Jin

,

socijalne mreže

,

30. studenoga

,

parkirna mjesta

,

crvenilo

Libijske vlasti odbacile su teroristički napad kao uzrok pada zrakoplova Airbus u srijedu ujutro u zračnoj luci Tripoli pri čemu su poginule 103 osobe, većinom nizozemski državljani, a preživjelo je samo osmogodišnje dijete, prenose agencije.

Francuska agencija AFP javlja da je Den Haagu Nacionalni turistički savez (ANWB) potvrdio pogibiju 61 nizozemskog državljana te da je preživio samo osmogodišnji dječak.

Libijske vlasti objavile su da su među žrtvama 22 libijska državljana.

"Definitivno odbacujemo hipotezu da je pad rezultat terorističkog napada", rekao je novinarima ministar prometa Mohamed Zidan.

"U zrakoplovu su bile 104 osobe, od čega 93 putnika i 11 članova posade", a dosad su pronađena tijela 96 žrtava, rekao je Zidan. Nizozemski dječak "jedini je preživio nesreću" i smješten je u bolnici u Tripoliju te je "izvan životne opasnosti", dodao je ministar.

Airbus A330-200 letio je iz Johannesburga u Tripoli, glavni grad Libije kada se srušio na pistu oko 6 sati ujutro po mjesnom vremenu.

Libijski državni zračni prijevoznik, Afriqiyah Airways, osnovan je 2001. i dosad nije imao nesreću pada zrakoplova, piše Reuters.

Crne kutije su pronađene, rekao je Saleh Ali Saleh, čelnik pravnog odjela Afriqiyah Airwaysa koji je rekao da nema tragova požara i očekuje da će istraga pokazati što se dogodilo.

Proizvođač zrakoplova Airbus najavio je punu tehničku pomoć libijskim vlastima pri istrazi nesreće.

Reuters dodaje da je zrakoplov koji se srušio u Tripoliju jednakog tipa kao i avion Air Francea koji se srušio u Atlantski ocean 1. lipnja 2009., a kojega uzrok pada još nije utvrđen. (hina/metro-portal)

12.05.2010. 18:45:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh