« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
NORVEŠKI PSIHOPAT

Tko je norveški monstrum zaslužan za pokolj 93 ljudi?

Anders Behring Breivik član je tzv. pokreta za kulturni markizam, koji se protivi multikulturalnosti, imigraciji i širenju Islama po Europi

Fotografija vijesti
Više o

Norveška

,

Anders Behring Breivik

,

pokolj u Norveškoj

"Prije nego krenemo u križarski rat moramo ispuniti svoju dužnost i desetkovati kulturni marksizam", rekao je u svom videu na YouTubeu norveški monstrum, Anders Behring Breivik, piše Hina. Ovaj je video svojevrsni propagandni program čovjeka koji pripada protuimigrantskoj stranci, koja se bori protiv tolerancije i multikulturalizma.

Zanimljivo, kao jedan od pripadnika „kulturnih marksista", pokazalo se kako je Brevik bio i branitelj te zagovornik Srbije i njene politike protjerivanja albanskih muslimana.

Norveška je tradicionalno otvorena za prihvat imigranata, što je kritizirala Stranka napretka čiji je član nakratko bio Breivik. Laburistička stranka, čija je mladež napadnuta na otoku Utoeyji, zagovara otvorenost Norveške prema doseljenicima.

U dijelu knjige naslovljenom "2083-Europska deklaracija nezavisnosti" navodi se i sljedeće "Iako priznajem da mi se gadi razvoj situacije, prije bih rekao da me vodi ljubav prema Europi, europskoj kulturi i svim Europljanima. To ne znači da se protivim različitosti. No, cijeniti različitost ne znači ujedno i podupirati genocid nad vlastitom kulturom i narodom. A za mene osobno to je ono što je učinila moja vlada u Srbiji. Bilo je potpuno neprihvatljivo kako su SAD i zapadnoeuropski režimi bombardirali našu braću Srbe. Oni su (Srbi) samo htjeli istjerati islam deportirajući albanske muslimane natrag u Albaniju", stoji u knjizi.

Videoisječak i knjiga u suprotnosti su s puno umjerenijim tonovima koje je Breivik koristio 2009. i 2010. na blogovima objavljenima na norveškoj internetskoj stranici koja kritizira islam, www.documents.no.

Breivik je napisao da je pristalica "Bečke filozofske škole" koja je bila protiv multikulturalizma i širenja islama. Spominjanje Beča, po svemu sudeći, odnosi se na zaustavljanje napredovanja otomanskih snaga u Beču 1683.

Breivik je naveo i da se divi Geertu Wildersu, populističkom nizozemskom političaru poznatom po protuislamističkim stajalištima. Wilders je u subotu objavio poruku kojom se distancira od Norvežaninove sklonosti, prenosi gencija AFP.

On je "psihopat, nasilan i bolestan duh" i PVV "s gnušanjem odbacuje sve što on predstavlja i što je počinio", napisao je Wilders.

Breivik je barem od jeseni 2009. aktivno pripremao svoje napade, prema dokumentu od 1.500 stranica, objavljenom na Internetu.

U tom dokumentu koji vrvi islamofobnim i antimarksističkim stajalištima, on u pojedinosti opisuje pripreme i spominje "uporabu terorizma kao sredstva za buđenje masa" te očekuje da će ga smatrati "najvećim monstrumom nakon Drugog svjetskog rata".

24.07.2011. 17:08:15
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SS
    24.07.2011. 17:44
    Mustrum je onaj koji stoji iza tih organizacija a izvrsilac je budala. Spremni ste prihvatiti individualnu krivicu. Kad neko to uradio iz organizacije npr. All-Qaide, to okarakterisete drugacije a nacisticka org. iz svoje ideologije nece se nikad oglasiti i priznati krivicu.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh