« Spektakli
objavljeno prije 2 godine
MDA..

Tko će odnijeti Oscare?

Pokušaji da se vrati publika uključuju novu nagradu za film, čijeg dobitnika javnost može odabrati glasanjem na internetu

Imaju dosta problema...
Imaju dosta problema... (Arhiva)
Više o

Oscari

,

dodjela Oscara

,

Oscari 2022.

Ceremonija dodjele Oscara ove će se godine ponovo održati na tradicionalnom mjestu u Hollywoodu, u Dolby Theatru, nakon što se zbog epidemioloških mjera prošle godine održala na željezničkom kolodvoru u Los Angelesu.

Televizijska mreža ABC nada se i povratku visokih rejtinga gledanosti. Deset milijuna gledatelja pratilo je dodjelu nagrada 2021. godine, što je 56 posto manje nego 2020., kada je također zabilježena rekordno niska gledanost.

Pokušaji da se vrati publika uključuju novu nagradu za film, čijeg dobitnika javnost može odabrati glasanjem na internetu, a uvedena je nakon što su blockbusteri poput „Spider-Man: Put bez povratka" i „Za smrt nema vremena" dobili tek nekoliko nominacija.

Davis je rekao da svaka dodjela nagrada prolazi kroz tešku, ali pozitivnu fazu promjene, istaknuvši da su naglim padom publike pogođene sve ceremonije dodjele nagrada.

„Mislim da Oscari napokon isprobavaju nešto novo, gledaju kako da dopru do nove publike, te nove TikTok generacije", dodao je Davis.

Među inovacijama se nalazi i kontroverzna odluka da se unaprijed snimi dodjela nagrada u osam kategorija. Govori dobitnika nagrada za najbolji zvuk, najbolju originalnu glazbu i ostalih manje atraktivnih Oscara, prikazat će se tijekom dodjele uživo. Ipak, radi se o kontroverznom potezu koji je shvaćen kao uvreda za te kategorije, odnosno nagrađene.

„Razumijem da Akademija radi pod ogromnim pritiskom, no mislim da su pogriješili", rekao je redatelj filma „Dina" Dennis Villeneuve.

Dodatno vrijeme određeno je za duže glazbene brojeve i komične nastupe voditeljica Amy Schumer, Wande Sykes i Regine Hall.

Beyonce će nastupiti sa svojom nominiranom pjesmom iz „Kralja Richarda", a Billie Eilish će pjevati svoju pjesmu iz filma „Za smrt nema vremena", koja je također nominirana za najbolju originalnu pjesmu.

Povratak gledanosti nije laka zadaća, rekao je Feinberg.

„Ako rejtinzi ostanu isti ili još više potonu, (ljudi iz Akademije) imaju zaista veliki problem", dodao je.

27.03.2022. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh