« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Tjedan iranske kulture

Imate priliku pogledati kaligrafiju, tepihe i slikare 7000 godina stare civilizacije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Tjedan iranske kulture

,

Muzej Mimara

"Tjedan iranske kulture", koji će se od 4. do 10. veljače održavati u Zagrebu i Splitu, svečano je počeo sinoć nastupom iranskog ansambla s tradicionalnim glazbalima i otvorenjem izložbe iranskih rukotvorina u Muzeju Mimara.

U idućih nekoliko dana iranski profesori umjetnosti, slikari, kaligrafi i izrađivači tepiha zagrebačkoj će publici nastojati približiti iransku civilizaciju, staru 7000 godina, rekao je iranski veleposlanik Mohammad H. Fadaifard izrazivši zadovoljstvo što se i na ovaj način jača kulturna suradnja dviju zemalja.

U ime zagrebačkog gradonačelnika nazočnima se obratila Ljiljana Kuhta Jeličić koja je istaknula da se i ovom manifestacijom Zagreb dokazuje kao grad budućnosti, tolerancije i suradnje.

Tijekom Tjedna iranske kulture održat će se seminar tradicionalne i moderne književnosti, kazališna predstava i koncert tradicionalne iranske glazbe.

Pokrovitelji su Iranski kulturni centar, Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb. Od subote, 7. veljače, program Tjedna iranske kulture nastavit će se održavati u Splitu. (hina/metro-portal)

05.02.2009. 09:47:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh