« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
140 GODINA

Titansko otvaranje jubilarne sezone Filharmonije

Koncertom "Glazba Titana" legendarni maestro Sir Neville Marriner otvorio je jubilarnu 140. sezonu Zagrebačke filharmonije

Sir Neville Mariner i Miljenko Puljić
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Sir Neville Mariner

Legendarni maestro Sir Neville Marriner uz ovacije zagrebačke publike otvorio je u
petak 23.9. novu koncertnu sezonu Zagrebačke filharmonije, u kojoj naš br. 1 orkestar obilježava 140 godina uspješnog djelovanja.

Program svečanog otvorenja započeo je u 18:30 u prodvorju Velike dvorane Lisinski dodjelom
vrijednih nalivpera u povodu 140. obljetnice, kojima su Zagrebački filharmoničari nagradili svoje najvjernije pretplatnike.

A nastavio se koncertom u Velikoj dvorani koji je otvorio ravnatelj Zagrebačke filharmonije
Miljenko Puljić, pozdravivši brojnu publiku i istaknuvši kako vjeruje da će bogati program 140.
sezone na dostojan način obilježiti veliki jubilej.

Niti maestro Marriner nije propustio pozdraviti punu dvoranu koja ga je toplim pljeskom nagradila već pri prvom ulasku, poručivši da je počašćen što je imao prigodu raditi s orkestrom takve tradicije i dugovječnosti kao što je Zagrebačka filharmonija.

Koncert u Crvenom ciklusu otvorio je Ricercarom a 6 voci Johanna Sebastiana Bacha u
majstorskoj orkestraciji Antona Weberna, a nastavio Webernovom simfonijskom poemom Im
Sommerwind.

U drugom dijelu koncerta Zagrebački filharmoničari predvođeni maestrom Marrinerom izveli su Prvu simfoniju - Titan Gustava Mahlera kojom je Zagrebačka filharmonija zaključila niz izvedbi remekdjela ovog velikog bečkog majstora. Maestro Marriner suverenim je vodstvom glazbenika Zagrebačke filharmonije još jednom potvrdio da je u svakom pogledu "Maestro kao malo koji drugi"!

Miljenko Puljić i Maksim Mrvica

Koncert je pratila dupkom ispunjena dvorana, a među uzvanicima našli su se brojni predstavnici kulturnog i javnog života poput Maksima Mrvice, Arsena Dedića, Rade Šerbedžije, Lenke Udovički i mnogih drugih.

Za sve one koji su u petak 23.9. propustili kultnog maestra Marrinera, imali su prigodu to ispraviti već u subotu 24.9., jer će zbog izuzetnog zanimanja publike koncert biti ponovljen.
Bio je to "titanski" početak nove koncertne sezone. A ako je suditi po koncertu otvorenja, u njoj nas, baš kao što poručuje slogan Zagrebačke filharmonije, očekuje još doista "bezbroj glazbenih doživljaja"!

25.09.2011. 10:47:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh