« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
KAJIN:

Bandićev prijem kod Bozanića naputak je za izbore

Kajin je ustvrdio da se Crkva u proteklih 20 godina vezivala uz neke političke opcije i bila politički angažirana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Josip Bozanić

,

Damir Kajin

,

predsjednički izbori

Potpredsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) i predsjednički kandidat te e stranke u prvom krugu izbora Damir Kajin danas je ocijenio da bi navodni današnji prijam predsjedničkog kandidata Milana Bandića kod kardinala Josipa Bozanića mogao biti "naputak pastvi za koga glasovati".

Kajin je na konferenciji za novinare ustvrdio da se Crkva u Hrvatskoj u proteklih 20 godina vezivala uz neke političke opcije i bila politički angažirana, ali da nije bila uvijek u pravu.

Ponovio je da on i IDS daju podršku kandidatu SDP-a Ivi Josipoviću u drugome krugu.

Komentirajući najavu protutužbe Republike Srbije protiv Hrvatske za genocid Kajin je kazao da je "egzodus Srba iz Hrvatske" na kraju Domovinskog rata bio posljednji čin Miloševićeve velikosrspke politike.

Srbe u Hrvatskoj nije desetkovao nitko, pa ni Ante Pavelić i NDH tako kao velikosrpska Miloševićeva politika, rekao je Kajin. U Hrvatskoj su počinjeni ratni zločini nad Srbima ali nije bilo genocida, kazao je.

No, nastavio je, nakon donijete presude međunarodnog suda u slučaju Srebrenica na temelju tužbe BiH za grenocid u Hrvatskoj se može razmišljati i o povlačenju tužbe protiv Srbije za genocid jer, ako nije uspjela BiH, pitanje je može li uspjeti Hrvatska. (hina/metro-portal)

02.01.2010. 12:31:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh