« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
UNATOČ ISTRAGAMA

Tipurić ostaje dekan Ekonomskog fakulteta

Navodno je sam rektor Sveučilišta Aleksa Bjeliš bio za Tipurićevu smjenu, ali 96 predstavnika Fakultetskog vijeća ostavilo ga je u dekanskoj fotelji

(Drago Sopta/Cropix)
Više o

Ekonomski fakultet

,

Aleksa Bjeliš

,

Darko Tipurić

Iako se dekan Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić našao pod istragom USKOKA-a zbog navodnih sumnjivih radnji i poslova s nekoliko tvrtki, danas je na Fakultetskom vijeću dobio podršku i time ostaje na istoj funkciji.

Za njegov ostanak u udobnoj dekanskoj fotelji glasalo je 96 predstavnika u Vijeću, 16 ih je bilo suzdržano, a samo sedam ih je glasalo za Tipurićevu smjenu.

Zbog raznih optužbi koje ga u posljednje vrijeme prate, sam rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš je osnovao povjerenstva koja su istraživala sve dokumente vezane uz Tipurićevo djelovanje. Pod istragom je bila i Ljetna škola na Ekonomskom fakultetu na kojoj se, uz poveliku novčanu naknadu, studenti tijekom ljeta pripremaju za ispite i polažu ih u izvanrednim rokovima.

Rekao se u četvrtak sastao s Tipurićem i navodno mu ponudio opciju da sam podnese ostavku.

Navodno je napravljeno i izvješće povjerenstva o radu Ljetne škole koje je trebalo biti temelj za Bjelišev pokušaj Tipurićevog smjenjivanja. No, kako to izvješće nije došlo pred Fakultetsko vijeće u raspravi je istaknuto i kako Vijeće ne može donositi odluke na temelju 'tajnih dokumenata'.

Zbog toga je i dio članova Vijeća napustio sjednicu prije glasovanja o smjeni Darka Tipurića uz obrazloženje kako se osjećaju izmanipulirano.

18.12.2009. 14:25:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh