« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
H1N1

Umrla 23. žrtva 'svinjske gripe'

U Hrvatskoj je zabilježeno 5.219 slučajeva gripe, no broj oboljelih se smanjio u odnosu na prethodne tjedne

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikša Stipaničev/Cropix)
Više o

svinjska gripa

,

H1N1

,

pandemijska gripa

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Stožer za praćenje pojavnosti pandemijske gripe obavijestili su danas o novom smrtnom ishodu povezanom s pandemijskom gripom koji se dogodio u Zagrebu.

To je ukupno 23. smrtni slučaj povezan sa "svinjskom gripom" u Hrvatskoj.

Ministarstvo i Stožer pozivaju građane da se cijepe protiv virusa nove gripe, kako bi na najučinkovitiji način zaštitili svoje zdravlje i moguće teže posljedice pandemijske gripe. Podsjeća se da je cjepivo besplatno za sve građane, te da dosad nije zabilježena ni jedna nuspojava.

Prema posljednjim podacima od prošloga tjedna, u Hrvatskoj je zabilježeno 5.219 slučajeva gripe, no broj oboljelih se smanjio u odnosu na prethodne tjedne.

Stožer napominje da su teže posljedice bolesti zabilježene kod mlađe populacije i kod osoba koje ne boluju od kroničnih bolesti.

Najviše bolesnika bilo je u dobi između 5 i 29 godina, s razmjerno najviše zahvaćenom skupinom od 5 do 14 godina. Od prvih slučajeva zaraze početkom srpnja do konca prošlog tjedna registrirano je ukupno 50.255 bolesnih od nove gripe. (hina/metro-portal)

18.12.2009. 14:21:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh