« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
MATRIX

Tinejdžeri ne razlikuju virtualni i stvarni svijet

Teoretičari zavjera rekli bi da su vladari svijeta iz sjene došli na svoje jer današnja mladež ne razlikuje stvarni od virtualnog svijeta, što je sjajna osnova za ispiranje mozga

Matrix je vrlo blizu
Matrix je vrlo blizu (Arhiva)
Više o

internet

,

tinejdžeri

,

pedofilija

,

društvene mreže

,

opasnosti

Ako svijetom stvarno vladä nevidljiva oligarhija koja želi ljude pretvoriti u ovce koje će slijepo slijediti njihove ideje, cilj im nikada nije bio bliži, može se zaključiti iz cijelog niza istraživanja koja su pokazala šokantnu istinu - današnji tinejdžeri ne razlikuju virtualni svijet od stvarnog.

Istraživanje su, ironično, naručili digitalni i mobilni divovi Google i Vodafone, a rezultati upozoravaju da problemi u digitalnom svijetu počinju prelaskom iz osnovne u srednju školu, a uz to škole ne rade ništa kako bi mlade educirale i zaštitile ih od opasnosti na internetu.

Mladi gotovo da uopće više ne prate što se događa u stvarnom životu oko njih, jer su objave u digitalnom svijetu postale važnije, pa tako niti ne obračaju pažnju na ono što im govore njihovi profesori.

Jedino što ih zanima jest ono što objave njihovi prijatelji, stariji kolege ili uzori iz svijeta showbizza na Twitteru, Facebooku, Instagramu i ostalim društvenim mrežama. 

No, kako je internet prilično opasno mjesto puno zlostavljanja i pedofilije, revolucija koju je internet napravio u dijeljenju i percepciji informacija ima i svoje vrlo tamne strane koje bi se u školama trebalo puno više obrađivati i upozoravati djecu na moguće zamke na praktičnim primjerima. 

 

03.05.2014. 14:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh