« Život
objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana
UPS! ;)

Tinejdžeri bježe s Facebooka

Poznato je kako Facebook ima velikih problema s tinejdžerima koji su odavno počeli napuštati tu platformu i svoje aktivnosti prebacili na TikTok, Snapchat i Instagram

Sve su mlađi...
Sve su mlađi... (Arhiva)
Više o

tinejdžeri

,

Facebook

Da Facebook više nije toliko cool dobro znamo već neko vrijeme, no možda nismo znali razmjere problema - samo 32 posto mladih starosti između 13 i 17 godina koristi Facebook.

Za usporedbu, rezultati istog istraživanja provedenog 2015. pokazali su da je tada 71 posto tinejdžera koristilo Facebook. No tijekom godina Facebook je postajao sve popularniji među starijim korisnicima te mnogi mladi više nisu htjeli koristiti istu mrežu na kojoj su popularni i često iznimno aktivni njihovi roditelji, tete, stričevi, ali i bake i djedovi. To jednostavno više nije bilo cool pa su Zuckerbergu pokazali palac dolje.

Facebook je s nekim opcijama, a pogotovo s uvođenjem kratkih videozapisa po uzoru na TikTok pokušao svoju mrežu ponovno približiti mladima, no čini se da je kompanija bitku za mlade nepovratno izgubila.

Dok Facebook zaobilaze u širokom luku, među mladima je najpopularnija jedna druga platforma - YouTube. Čak 95 posto ispitanih koristi ovaj videoservis, dok je 19 posto njih na YouTubeu "gotovo konstantno". Druga najpopularnija platforma među mladima je, nije teško pogoditi, TikTok koji koristi 67 posto tinejdžera, od čega 16 posto njih gotovo stalno pregledava videozapise i novitete na njemu. Na trećem mjestu nalazi se Instagram (koristi ga 62 posto mladih, a 10 posto njih gotovo stalno), dok se na četvrtom mjestu nalazi Snapchat s 59 posto. Nakon toga slijede Twitch (20 posto), WhatsApp (17%), Reddit (14%), Twitter (10 %) i Tumblr (9 %),

Više od trećine ispitanih tinejdžera priznalo je u ovom istraživanju da previše vremena provode na društvenim mrežama, pri čemu je 54 posto njih priznalo kako bi se teško odrekli društvenih mreža.

Vremena se očito mijenjaju brže nego što mislimo...

15.08.2022. 19:49:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    15.08.2022. 20:42
    A do prije 5 godina br 1 dosadio im
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh