« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
NATJECANJE

TIMES projekt stigao i u Zagreb

Udruga studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta (SIIM) organizira europsko inženjersko natjecanje

Industrijski inženjeri natjecat će se u rješavanju slučajeva
Industrijski inženjeri natjecat će se u rješavanju slučajeva (TIMES)
Više o

kvalifikacije

,

natjecanje

,

TIMES

,

SIIM

Udruga studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta (SIIM) organizira najveće europsko natjecanje u rješavanju slučaja (Case study) koje će se održati 15. Siječnja 2011. u prostorijama Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Glavni sponzor cijelog projekta je AutoZubak, a medijski pokrovitelj je Metro-portal.hr.

Riječ je o projektu TIMES (Tournament In Management and Engineering Skills), najvećem europskom natjecanju u rješavanju studija slučaja (Case study) koji organizira ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management). Održava se već 16 godina za redom, a okuplja studente sa  64 sveučilišta iz 26 europskih zemalja. Čak 1000 studenata raspoređenih u 250 timova natječu se za prestižnu titulu "Najboljeg studenta industrijskog inženjerstva i menadžmenta".

Natjecanje se odvija u 3 koraka:

1.       Lokalne kvalifikacije
2.       Polufinale
3.       Finale

Svaki tim koji se natječe sastoji se od 3-4 talentirana studenta. Slučajevi koji se rješavaju su tipičnog „Harvard tipa", obično prikazujući  opis izazovne situacije s kojom se menadžment poduzeća može suočiti. Idealan slučaj prikazivao bi stvaran problem poduzeća iz područja koje bi kombiniralo menadžersku i tehnološku problematiku. Zadatak timova koji sudjeluju u natjecanju bit će ponuditi svoje rješenje slučaja u ograničenom vremenskom roku od 3,5 h. Nakon toga predstaviti će svoje rješenje pred ocjenjivačkim povjerenstvom sastavljenom od sveučilišnih profesora, predstavnikom poduzeća AutoZubak te predstavnikom ESTIEM-a.

Lokalne kvalifikacije za Hrvatsku održat će se 15. siječnja 2011. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu u organizaciji Udruge studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta (SIIM). Misija udruge je promicanje industrijskog inženjerstva i menadžmenta te stvaranje boljih uvjeta studiranja. Osim toga udruga studentima pruža priliku za njihov osobni, društveni i profesionalni razvoj kroz niz seminara, radionica te organizaciju i provođenje projekata europske organizacije ESTIEM na lokalnoj razini.

Pobjednički tim loklalnih kvalifikacija odlazi u regionalno polufinale koje se održava u Novom Sadu (Srbija)  od 24 do 28. veljače. Polufinala za ostale europske regije održat će se u slijedećim gradovima: Darmstad (Njemačka), Dresden (Njemačka), Ilmenau (Njemačka), Istanbul-ITU (Turska) i Lyon (Francuska).  Veliko finale natjecanja održat će se u ožujku u Lisabonu (Portugal).

Više informacija o cijelom projektu pročitajte ovdje (na službenim stranicama udruge).

AutoZubak prepoznao je vrijednosti koje ovaj projekt promiče i postao službeni pokrovitelj projekta TIMES, dok je Metro-portal.hr postao glavni medijski pokrovitelj cijelog događaja. Ovim pokroviteljstvom poduzeća AutoZubak i Metro-portal.hr daju do znanja da su zainteresirani za djelovanje perspektivnih studenata te da ih podržavaju u njihovom profesionalnom razvoju.

24.11.2010. 12:00:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh