« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
SPOROVI

TikTok tuži Trumpa

Društvena mrežna platforma TikTok najavila je da u ponedjeljak planira podnijeti tužbu protiv izvršnog naloga predsjednika Donalda Trumpa

Bit će zanimljivo...
Bit će zanimljivo... (Arhiva)
Više o

TikTok

,

Bytedance

Iz TikToka su tim povodom, kako prenosi Reuters, rekli da su pokušavali surađivati sa američkom upravom gotovo godinu dana, ali da su se suočili s "nedostatkom odgovarajućeg procesa" i da vlada nije obraćala pažnju na činjenice.

"Da osiguramo da se vladavina zakona ne odbaci i da se s našom tvrtkom i korisnicima postupa pošteno, nemamo drugog izbora nego osporiti izvršni nalog putem pravosudnog sustava", naveli su u objavi iz te tvrtke.

I vlasnik TikToka, kineska tehnološka kompanija ByteDance u nedjelju je u zasebnoj objavi najavila da će službeno podnijeti tužbu protiv Trumpove administracije u ponedjeljak, 24. kolovoza.

Američki predsjednik Donald Trump je 14. kolovoza izdao izvršnu naredbu kojom je ByteDanceu dao rok od 90 dana za "oslobađanje američkih operacija TikTok-a".

Istodobno je objavljeno i da ByteDance "napreduje u razgovorima s potencijalnim kupcima, uključujući Microsoft i Oracle".

Iako je TikTok, kako piše Reuters, "najpoznatiji po kratkim videozapisima ljudi koji plešu i viralno djeluju među tinejdžerima, američki dužnosnici izrazili su zabrinutost da bi se tim putem informacije o korisnicima mogle prenijeti kineskoj vladi".

Bijela kuća, kako zaključuje Reuters u nedjelju ujutro, nije odmah odgovorila na zahtjev za komentarom.

23.08.2020. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh