« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
REMEĆENJE JAVNOG REDA I MIRA

Tijekom antivladinog prosvjeda uhićeno 14 osoba

Policija je uhitila prosvjednike koji su sjedenjem ispred hotela Four Points pokušali spriječiti izlazak članova HDZ-a

Fotografija vijesti
Više o

prosvjed

,

policija

,

uhićenje

,

prosvjednici

,

remećenje javnog reda i mira

Zbog remećenja javnog reda i mira i sprječavanja izlaska članova HDZ-a koji su večeras u hotelu Four Points obilježavali obljetnicu trešnjevačkog ogranka, interventa policija pred tim je hotelom uhitila dvojicu antivladinih prosvjednika, a potom još dvanaestoricu koji su mirnim sjedenjem ispred policijske marice onemogućavali policiji da odveze uhićene.

Inače miran antivladin prosvjed na kojem se oko 18 sati na Cvjetnom trgu okupilo stotinjak prosvjednika skoro se pretvorio u sukob između prosvjednika i članova HDZ-a koji su izlazili na stranačke proslave na Trešnjevci, a u žestokom verbalnom sukobu između prosvjednika i HDZ-ovaca moguće fizičke obračune spriječila je interventna policija.

Pedesetak najupornijih prosvjednika nazočnim HDZ-ovcima uzvikivalo je "Pokrali ste državu", "Jaco odlazi", "Mafija, mafija", "Bando lopovska", "HDZ u ćelije", "Lopovi, lopovi". Đuri Perici, jednom od osnivača HDZ-a, vikali su "Đuro lopove".

Prije toga su prosvjednici, kojih je u vrhuncu bilo nekoliko stotina - što je najmanji odaziv do sada, mirnom prosvjednom šetnjom središtem grada, tijekom koje su blokirali promet, išli od Cvjetnog trga preko Trga bana Jelačića Hebrangovom ulicom, Savskom, Jukićevom do hotela Four Points.

Prosvjednici su uz hrvatske zastave nosili i zastave "Volim Hrvatsku", "Ne u EU" te parole "Jaco ne pravi se Englez", "Sindikalne vođe: Vlada jednako leglo mita i korupcije (Kunst)" "Vlada pada", "Carica je gola" i sl. Ovo je prvi put da prosvjednici nisu išli na Markov trg ni pred središnjicu HDZ-a. Novi prosvjed najavljen je za petak, 1. travnja.

30.03.2011. 23:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh