« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
HDZ OPTUŽUJE

SDP koči ulazak Hrvatske u EU

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić poručio je kako će "Hrvatska ući u EU zahvaljujući HDZ-u i unatoč neeuropskom djelovanju SDP-a"

Fotografija vijesti
Više o

Europska unija

,

HDZ

,

SDP

,

optužbe

"Prije tri mjeseca smo od Jovanovićevog šefa Vojka Obersnela čuli kako Hrvatska ne treba uću u EU u iduće dvije godine", rekao je Bačić na konferenciji za novinare, prenosi Hina. Podsjećajući kako je SDP glasovao protiv Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Bačić je rekao da u HDZ-u za to "nalaze dva razloga: da ne zaključimo pregovore, kao bi onda SDP mogao optužiti vladu da nije dovršila pregovore do kraja lipnja, ili se s druge strane SDP boji provjeravanja kartica svojih dužnosnika".

Bačić se zapitao boji li se i čelnik SDP-a Zoran Milanović provjeravanja svoje kartice jer je, kako je ustvrdio, prije više od dvije godine, prilikom kupnje sadašnjeg stana rekao da će prodati dotadašnji stan kako bi ga mogao otplaćivati. No u njegovoj su kartici još oba stana, ustvrdio je Bačić.

Također je prozvao riječke SDP-ovce kazavši da se oni vezuju uz mnoge afere, među kojima su afera s Riječkom bankom i Tržnicama te mnoge druge. "Kada se, kao što je danas bio slučaj u Rijeci, prozivaju dužnosnici HDZ-a, mi u tome iščitavamo strah SDP-a, pogotovo riječkog, da se postupci koji su otvoreni oko riječkog SDP-a ne rasvijetle do kraja", kazao je Bačić.

Ministrica financija Martina Dalić podsjetila je da je Fina prije četiri-pet dana objavila podatke koji pokazuju kako se problem nelikvidnosti napokon smanjuje zahvaljujući, među ostalim, i vladinim mjerama. Mjere koje provodi vlada daju rezultate, rekla je Dalić dodajući kako će vlada i dalje donositi mjere koje će dodatno potaknuti nove poslove, nove investicijske cikluse i nova radna mjesta te omogućiti ubrzan rast gospodarstva.


30.03.2011. 20:43:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh