« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
ISPROBALI SMO

ThL T11 - recenzija smartphona

ThL T11 svojim će karakteristikama zadovoljiti i zahtjevne korisnike, a Gorilla Glass i one koji baš nisu previše pažljivi sa svojim smartphoneom

ThL T11 iz Best buy webshopa
ThL T11 iz Best buy webshopa (Metro)
Više o

karakteristike

,

recenzija

,

specifikacije

,

ThL T11

,

Gorilla Glass

,

MT6592T

ThL T11 još je jedan telefon kineskog proizvođača koji je u sebi spojio odlične karakteristike i prihvatljivu cijenu, istaknuvši kandidaturu za best buy na tržištu, prvi je dojam nakon što smo ga dobili na recenziju.

Radi se o smartphonu prepoznatljivog ThL dizajna pravilnih linija i zakrivljenih rubova, za koji se odmah vidi da se trudi ostati daleko od izgleda koji već godinama dominiraju tržištem - iPhonea i Samsunga. Uz jednostavan i dopadljiv dizajn, ThL T11 može se pohvaliti malom masom od 145 grama, debljinom od samo 8.4 milimetra i gumiranim stražnjim poklopcem što omogućuje dobro rukovanje uz dodatnu dozu sigurnosti.

Već prvi pogled na specifikacije govori da se radi o moćnom smartphonu koji dolazi sa snažnim osmojezgrenim procesorom MT6592T, a kako uz njega ima i 2 GB RAM memorije i 16 GB ROM-a, vjerovali smo da nećemo imati problema s radom raznih aplikacija - i bili smo u pravu.

Po običaju, prvo na smartphone instaliramo nekoliko omiljenih redakcijskih igrica kako bismo istestirali rad procesora i bateriju, a moćni procesor i memorija pokazali su se kao odlična kombinacija koja je cijelo jutro zabavljala redakciju u pauzama ostalih obaveza, bez ikakvih problema u radu. Baterija od 2750 mAh pokazala se robusnom i otpornom, izdržavši lagano stalno igranje bez dodatnog zagrijavanja.

HD rezolucija 5 inčnog ekrana morala se isprobati nekim filmićima, za što je odlično poslužio YouTube i jedna epizoda omiljene serije koji su pokazali da je ekran dorastao takvim izazovima, a posebno nas veseli činjenica da se radi o Gorilla Glass ekranu koji će i korisnicima koji baš ne vode brigu o svom smartphonu omogućiti da uvijek izgleda dobro.

Interna memorija od 16 GB predstavlja sjajnu karakteristiku, a vrijedi napomenuti da je korisnicima dostupno 13.5 GB podijeljeno u dvije particije, primarnu od 6 GB i sekundarnu od 7.5 GB što je i više nego dovoljno za svu glazbu i igrice koje želite. Za one kojima ni to nije dovoljno, slot za SD karticu omogućuje vam dovoljno proširenja čak i za najzahtjevnije korisnike.

ThL T11 dolazi s gotovo osnovnim Androidom 4.4 KitKat, uz koji su u ThL-u dodali odličan Flash Player, vrlo koristan File manager i video player koji će lako i brzo vrtiti sve formate video zapisa. 

Što se tiče snimanja, prednja kamera od 5 MP omogućuje selfieje izuzetno visoke kvalitete, dok je sa stražnje strane 8 MP kamera izuzetne oštrine koja na danjem svjetlu daje fotografije vrlo visoke kvalitete, neuobičajene za većinu kineskih uređaja na tržištu. Uz LED bljeskalicu nećete imati nikakvih problema ni sa snimanjem u zatvorenim prostorima.

Ukratko, radi se o smarphonu velikih mogućnosti koji za razmjerno nisku cijenu od 1.599 kuna u hrvatskom Best buy webshopu može predstavljati sjajan božićni poklon, čak i za one koji su navikli na telefone visokih performansi - ThL T11 upravo je to.

ThL T11 specifikacije:

Operacijski sustav: Android 4.4. KitKat
CPU 1.7 GHz (octa-core)
Mrežna podrška dual SIM
Ekran 5.0" - Gorilla glass
Rezolucija 1280 x 720 (HD)
RAM memorija 2 GB
Interna memorija 16 GB
Maksimalna nadgradnja memorije 32 GB (MicroSD)
Kamera 8.0 MP (stražnja), 5.0 MP (prednja), bljeskalica, autofokus
Povezivanje WiFi, Bluetooth, PC sync
Baterija 2750 mAh
Dimenzije 144.3 x 70.4 x 8.4 mm (145 g)


08.12.2014. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh