« Glazba
objavljeno prije 10 godina
FESTIVALI

The National i Black Lips na SuperUho Festivalu

=bjavljujemo prvi dio izvođača SuperUho Festivala 3. - 5. kolovoza u Šibeniku, kao i lokaciju na kojoj će se odvijati Festival

SuperUho objavio prve izvođače
SuperUho objavio prve izvođače (SuperUho)
Više o

ulaznice

,

festival

,

lineup

,

SuperUho

Prvo izdanje SuperUho Festivala orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu održat će se od 3. - 5. kolovoza u Šibeniku na autentičnoj i intimnoj lokaciji pristaništa TEF i gradskoj plaži BANJ, svega 10minuta laganog hoda od katedrale Sv. Jakov.

Za razliku od hrpe kvalitenih, ali i masovnih ljetnih festivala, SuperUho Festival po uzoru na svojeg starijeg brata Žedno uho zadržat će svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi.

U sklopu festivala bit će organiziran i KAMP ograničenog kapaciteta, a u radijusu od 100m od središta kampa nalazit će se:

  • Glavna pozornica

  • Uređena plaža s popratnim sportskim i zabavnim sadržajima

  • Parkiralište velikog kapaciteta

Program prvog izdanja SuperUho Festivala bit će usmjeren najvećim dijelom na rock'n'roll glazbu u najširem njenom značenju. Nastupit će trenutno najpopularniji predstavnici žanra, kao i oni eksperimentalniji i radikalniji novi izvođači na globalnoj sceni - predstavnici novog vala globalne rock scene i cross over žanrova. Na SuperUho Festivalu nastupit će i izvođači elektronske, hip hop, funk glazbe čija je poveznica upravo rock stav, koji je jasno izražen u njihovim kompozicijama i scenskom nastupu.

Žednouhi u svojoj SuperUho avanturi na moru nastavljaju tradiciju promoviranja i podrške regionalne glazbene scene, te će veliki dio programa biti posvećen najkreativnijim, najkvalitetnijim nezavisnim izvođačima iz regije.

Kao prvog velikog izvođača koji će nastupiti na festivalu u Šibeniku Žednouhi najavljuju jedan od trenutno najpopularnijih aktualnih rock bendova na svijetu - THE NATIONAL što će biti njihov najintimniji nastup u Hrvatskoj još od 2007. godine i nezaboravnog koncerta u zagrebačkoj dvorani PAUK. Glavna pozornica na kojoj će The National nastupiti nalazi se svega 30-ak metara od mora. Skromna veličina prostora ispred glavne pozornice prema velikom interesu publike nagovještava vrlo intiman i jedinstven doživljaj za sve obožavatelje koji će na vrijeme nabaviti ulaznicu.

Prošla godina, s izlaskom albuma Trouble Will Find Me, postavila je bend The National u sam vrh svjetskih glazbenih zbivanja i vrtoglavo im povećala popularnost diljem svijeta. Uspjeli su dogurati do trećeg mjesta Billboardove liste najprodavanijih albuma svih žanrova, gdje su u kategoriji rock albuma odnijeli titulu najprodavanijeg rock albuma na svijetu. U isto vrijeme su se našli i na trećem mjestu UK album charta čime su službeno potvrdili titulu - najpopularnijeg rock benda.

Black Lips iz Atlante tijekom svoje karijere koja zvanično počinje 2003. godine snimili su 7 studijskih albuma držeći se zvuka koji su u početku zadali - garažna punk/rock psihodelija nevjerojatno autentičnog američkog zvuka spomenutih pravaca s kraja 60-ih i početka 70-ih godina. Danas egzistira mnogo bendova koji su fascinirani i inspirirani početcima garažnog rock zvuka no rijetko koji bend poput Black Lipsa uspjeva u potpunosti prenijeti tu slobodu kada je rock još uvijek bio mlad. Black Lipse najbolje opisuju vrlo energični scenski nastupi na kojima za samo nekoliko minuta publiku uvuku u kolektivnu euforiju.

Chelsea Wolfe je mlada kantautorica, osujbenog vokala, podrijetlom iz Kalifornije, specifičnog stila u skladanju i interpretiranju glazbe. Već pri prvom slušanju osjeti se jasna originalnost, potpuno uobličena estetika i osjećaj bezvremenosti koju Chelsea Wolfe stvara bez napora, direktno spajajući svoju dušu na instrument i poeziju sve vrijeme zračeći karizmom i gotovo ikonskom pojavom. Svoj stil sama Chelsea definira kao drone metal art folk glazbeni žanr, čime je privukla i veliki broj sljedbenika metal i goth glazbe, dok s druge strane, melakonlijom američke folk glazbe stječe kredibilitet među štovateljima tradicionlane američke folk/rock glazbe.

Rose Windows u obilatim i bogatim instrumentacijama prate zapadnu tradiciju, nadograđujući cjelokupnu kompoziciju jasnim utjecajem američke i britanske rock glazbe prošlog stoljeća. Rose Windows također se priklanjaju i tradicionalnoj perzijskoj, indijskoj kao i istočnjačkoj glazbi. Bend ne teži stvaralaštvu moderne glazbe već rearanžiranju globalne tradicionalne psihodelične rock i folk/etno glazbe, propuštajući kompleksne aranžmane kroz osobnu prizmu viđenja spomenutih utjecaja.

Seven That Spells jedan su od najcjenjenijih bendova u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe kada je riječ o kraut rocku i predanosti gitarskom zvuku, iza kojeg stoji osnivač i vođa benda Niko Potočnjak. Seven That Spells osnovani su 2003. godine i od tada su objavili deset albuma i jedan DVD. Kao jedan od najbitnjih utjecaja na svoj zvuk Seven That Spells navode Kawabatu Makoto - gitarista i člana japanskog psihodeličnog rock benda Acid Mother Tample.

Bernays Propaganda su rasplesani i angažirani makedonski post-punkeri koji slove za jedan od najpopularnijih novih alternativnih bendova u Makedoniji, u samo pet godina su izdali 3 studijska albuma za Moonlee Records. Bernays Propaganda donose prepoznatljiv new wave/post-punk zvuk, s jakom plesnom podlogom, čvrstim bubnjanjem i dominantnim "groovy" zvukom basa, na koje se nadograđuju slojevi bučnih i disonantnih gitarskih dionica.

ABOP (After je Bolji Od Partya ) skupina je iskusnih glazbenika čija je osnovna misija ples i zabava. Iako stvaraju plesnu glazbu po ugledu na sedamdesete godine prošlog stoljeća, ABOP sigurno nije staromodan bend. U njihovom crossover zvuku, kako su svi u bendu prošli kroz sito i rešeto domaće glazbene scene, te su iskusni i poznaju modernu glazbu, pronaći ćemo fuziju pravaca: drum'n'bass, ethno, rock, funk, techno glazbe. Radi se o koncetratu plesnog hibrida koji vas za čas posla zamanta, zapali plesni podij, te bez mogućnosti izbora publika krene plesati ne osjećajući vrelinu žara koji pali tabane.

Diskodelija je četveročlani bend iz Šibenika koji djeluje od 2009. godine. Glazbene uzore i stilski pravac benda vrlo je teško opisati u jednoj rečenici. Od punka, post-punka, noise-a i post-rocka, pa sve do new wave i disko utjecaja, moguće je pronaći u svim pjesmama Diskodelije. Svoj treći nastup održali su ove godine u Zagebu kada su nastupili kao predgrupa legendarnim Girls Against Boys.

Limitirani broj ulaznice za 1. izdanje SuperUho Festivala po pretprodajnoj cijeni od 250kn može se kupiti do 11. svibnja ili do isteka zaliha, nakon čega od ponedeljka 12. svibnja kreće prodaja ulaznica po cijeni od 290kn.

Pretprodajna mjesta na kojima se mogu kupiti ulaznice za 1. izdanje SuperUho Festivala su sljedeća:

Dallas Music Shop Šibenik (Kralja Tomislava 4)
klubu AZIMUT (Obala Palih Omladinaca 2, Šibenik)

Dirty Old Shop (Tratinska 18)
Rockmark (Berislavićeva 13)

Ulaznice je takođe moguće kupiti i
online preko servisa Dirty old shopa - http://www.dirtyoldempire.com/shop/

LINKOVI:

Žedno uho facebook page

SuperUho Festival page

SuperUho Twitter account

02.05.2014. 10:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh