« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
FESTIVALI

The Killers otvaraju EXIT festival

Petodnevni Exit počinje na glavnoj bini u 20 sati nastupom riječkih indi-rokera "Jonathan", dok će glavni događaj večeri biti gostovanje benda "The Killers"

Počinje EXIT
Počinje EXIT (Arhiva)
Više o

Exit festival

,

The Killers

Na Petrovaradinu, pokraj Novoga Sada, u srijedu navečer počinje ovogodišnji glazbeni festival Exit koji bi trebao ugostiti stotinjak bendova, pjevača i glazbenika iz cijelog svijeta, koji će nastupiti na oko 40 festivalskih bina.

Petodnevni Exit počinje na glavnoj bini u 20 sati nastupom riječkih indi-rokera "Jonathan", dok će glavni događaj večeri biti gostovanje benda "The Killers".

Finale ovogodišnjeg Exita bit će nedjelju kada će nastupiti art-pop kraljica Roisin Murphy i soul senzacija Rag'n'Bone Manu, a s njima će na Petrovaradinskoj tvrđavi biti i elektronički velikani poput Hardwell-a i Nine Kraviz, prenose mediji.

Prvi posjetitelji festivala već su u Novom Sadu, javljaju lokalni portali i dodaju da je među stranim gostima najviše onih iz zemalja zapadne Europe, odnosno iz Velike Britanije i Nizozemske, ali da je sve više posjetitelja iz Njemačke, Austrije, Belgije i Švicarske.

„Tradicionalno veliki broj posjetitelja dolazi iz svih dijelova nekadašnje Jugoslavije, dok se sve veći broj gostiju bilježe i zemlje istočne i jugoistočne Europe kao što su Mađarska, Grčka, Turska, Rumunjska i Bugarska", navodi novosadski portal „021".

Nastao iz bunta i revolta zbog stanja u Srbiji koncem 90-ih, "Exit" je tijekom godina prerastao u jedan od najvećih muzičkih događaja u jugoistočnoj Europi, koji posjeti na desetine tisuće mladih iz cijele Europe.

05.07.2017. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh