« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
NOVI ČLAN MURDOCHOVOG CARSTVA

The Daily - prve novine za iPad

POGLEDAJTE VIDEO - Vlasnik News Corp., Rupert Murdoch, predstavio je dnevne novine napravljene isključivo za iPad

Fotografija vijesti
Više o

iPad

,

the daily

,

online novine

Tjedna pretplata na The Daily iznosi 99 centi, odnosno 39,99 dolara za godinu dana, a korisnici će za taj novac dobiti interaktivne novine sa videoprilozima, mišljenjima, tračevima i rubrikama iz sporta i kulture.

The Daily, prve novine napravljene isključivo za iPad, Murdoch je predstavio u muzeju Guggenheim u New Yorku. "Nova vremena zahtijevaju novo novinarstvo i nove servise napravljene i prilagođene novim uređajima. Naš je izazov uzeti najbolje od tradicionalnog novinarstva i spojiti ga sa suvremenom tehnologijom", rekao je Murdoch na predstavljanju.

Dodao je kako je u porastu broj dobro obrazovanih građana koji ne čitaju tiskane novine i očekuju sadržaj prilagođen njihovim interesima. "Naš je cilj informirati ljude, natjerati ih da misle, te da sudjeluju u današnjim izazovima", rekao je medijski moćnik. Murdoch je u svoj novi medijski projekt uključio 100 novinara među kojima su neki od veterana američkog novinarstva.

The Daily je koštao 30 milijuna dolara, a tjedni troškovi održavanja koštaju pola milijuna dolara. Prema očekivanjima, najveći izbor prihoda u početnoj fazi bit će pretplate, a kasnije se očekuje porast prihoda od reklama u visini od 50 posto.

U vlasništvu Murdocha su The Wall Street Journal, The Times i The Sunday Times, koji imaju pretplate na web-izdanja. The Daily se priključuje drugim novinama koje imaju aplikacije za iPad, uključujući Esquire, The New Yorker, Vanity Fair, Glamour, GQ i Wired.

03.02.2011. 11:25:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh