« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Terraneo potvrdio prve izvođače

Ekološki program festivala Terraneo ove godine se sastoji od tri cjeline: Eko Akcije, Eko Art i Eko Smart

Terraneo opet skuplja impresivan lineup
Terraneo opet skuplja impresivan lineup (Artim)
Više o

ulaznice

,

terraneo

,

izvođači

Na drugom izdanju glazbeno-ekološkog festivala Terraneo, koji će se održati od 7. do 9. kolovoza u Šibeniku, nastup je za sada potvrdilo 15-ak inozemnih i domaćih izvođača.

To je tek prvi dio, odnosno tek četvrtina onoga što će publika moći čuti i vidjeti u glazbenom dijelu programa jer do ljeta slijedi još nekoliko najava.

Za sada, izvođači koji su potvrdili nastup na festivalu Terraneo 2012. su: The XX, Friendly Fires, The Horrors, The Ting Tings, The Notwist, Digitalism, Swans, Anna Calvi, The Very Best, Future Islands, Elemental, Dječaci, Golem i Gatuzo, objavio je večeras organizator.

Ekološki program festivala Terraneo ove godine se sastoji od tri cjeline: Eko Akcije, Eko Art i Eko Smart. Prva akcija ovogodišnjeg festivala bit će akcija čišćenja tvrđave Sv. Nikole u Šibeniku koja će se održati krajem svibnja 2012. Eko Smart program odvija se za vrijeme trajanja festivala, a posvećen je edukaciji i razvijanju ekološke svijesti posjetitelja festivala. Eko Art program festivala spaja umjetnost i ekologiju, a prošle godine bio je obilježen uspješnim natječajem te izložbom pod nazivom "Kap po kap".

Terraneo se održava u napuštenoj vojarni (Bribirski knezovi) nedaleko centra Šibenika koja se za vrijeme trajanja festivala pretvara u mjesto posebne pozitivne atmosfere. Pogodno lociran u srcu Dalmacije i s datumom održavanja početkom kolovoza, Terraneo je savršena nadopuna turističkoj ponudi te regije, što ju čini primamljivom destinacijom tisuća mladih urbanih ljudi željnih zabave, ističe organizator.

Prvo izdanje festivala Terraneo u kolovozu 2011. godine privuklo je u Šibenik više od 30.000 posjetitelja iz cijele Europe. Glazbeni program u trajanju od pet dana s više od 120 izvođača na tri open-air pozornice i dva dj hangara bio je koncipiran na način da zadovolji i najistančanije glazbene ukuse. Terra, Aqua i Aero pozornice imale su čast ugostiti aktualna imena svjetske glazbene scene kao što su: The National, Janelle Monae, La Roux, The Fall, Crystal Castles, Mogwai i mnoge druge.

28.02.2012. 22:30:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh