« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci

Terraneo festival u Šibeniku

Veliki open air u Šibeniku nastavlja tradiciju Žednog uha koje je izgubilo podršku institucija, kao i mnogi neovisni projekti

Terraneo festival u Šibeniku
Terraneo festival u Šibeniku (Terraneo)
Više o

Žedno uho

,

festival

,

terraneo

U trajanju od 09. do 13. kolovoza 2011. godine, u samom središtu naše obale - Šibeniku, održati će se jedno od rijetkih velikih Open air događanja na Jadranu - glazbeni eko festival Terraneo!    
 
Odličan glazbeni program, strani i domaći bendovi, dj gostovanja, non-stop party zone, radionice i predavanja, izložbe i performansi, kampiranje, zabavni sadržaji na lokaciji, turističke ture s festivalske lokacije, ekologija, kupanje, sunce i more... Terraneo poziva cijelu regiju na 5 dana nezaboravnog ljetovanja i zabave!
 
Osim što želi obogatiti turističku ponudu Hrvatske u srcu ljeta, važni su ciljevi festivala Terraneo promicati kulturnu i gastronomsku baštinu lokalne zajednice, naglasiti prirodne ljepote i biološku raznolikost života regije kao i važnost ekološki odgovornog življenja. Posjetiteljima želimo predočiti šarolikost i bogatstvo prirodne ljepote hrvatske obale te mnogobrojnost biljnih i životinjskih vrsta od kojih su neke, nažalost, na listi ugroženih. Jedna od njih je i glavata želva, nekoć najrasprostranjenija vrsta kornjače na Jadranu, kojoj zbog onečišćenja, ilegalnog lova i nebrige prijeti istrebljenje. Stoga je ona i izabrana za logo festivala, ne bi li se na taj način upozorilo na nužno potrebnu zaštitu svih ugroženih vrsta i pozvalo na ekološki odgovorno ponašanje.

Posebno želimo istaknuti podršku koju je uprava grada Šibenika iskazala za ovaj projekt. Bez velikog razumijevanja vodećih ljudi u gradu ovaj projekt ne bi bili u mogućnosti realizirati.

TERRANEO & ŽEDNO UHO

Spajanjem nekoliko vizija i inicijativa za pokretanje ljetnog glazbenog festivala na području Šibenika, nastala je organizacijska okosnica festivala Terraneo. Glazbeno usmjerenje Terranea, u velikoj mjeri nastavlja tradiciju zagrebačkog festivala Žedno Uho. Na taj način, nakon 11 godina djelovanja u klupskom formatu za kojih je Zagrebu predstavio brojna velika imena suvremene glazbe kao što su Butthole Surfers, Gang Of Four, Calexico, Pere Ubu, Trans Am, Amon Tobin, Deerhoof, Of Montreal, Marc Ribot, Godspeed You! Black Emperor, Iron & Wine, Dan Deacon, The Wedding Present, Mouse On Mars, Evan Parker, Caribou, The Notwist, Peter Brotzmann, Ken Vandermark, The Mars Volta, David Grubbs, Lambchop, Faust, Grant Hart i mnogi, mnogi drugi...

Festival Žedno Uho svoj život nastavlja u novom gradu, novom formatu i pod novim imenom. Ono što se pak neće promjeniti je naša želja da u Hrvatsku i dalje dovodimo nova, zanimljiva i iznad svega aktualna imena svjetske glazbe zahvaljujući kojima je Žedno uho postao jednim od najznačajnijih festivala suvremene glazbe u regiji.

 

05.03.2011. 08:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh