« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
NAJAVE

Tele2 ulaže u novu, vrhunsku mrežu

Tele2 najavio investiciju od nekoliko stotina milijuna kuna u vrhunsku tehnologiju kojom će povećati brzinu, kapacitete, pokrivenost i performanse za privatne i poslovne korisnike

Malin Holmberg najavila ulaganja
Malin Holmberg najavila ulaganja (Tele2)
Više o

Tele2

,

nova mreža

,

3G

Samo 45 dana nakon što je objavljeno kako je Tele2 prvi puta godinu završio s neto dobiti, Malin Holmberg, predsjednica uprave Tele2 Hrvatska najavila je danas investiciju u visini nekoliko stotina milijuna kuna u novu, vrhunsku mrežu.

Malin Holmberg najavila je kako će nova mreža osigurati 3G tehnologiju na svim lokacijama kao i da kompanija ulaže u izgradnju novih infrastrukturnih objekata. Ove investicije pokrenuti će širok raspon nadogradnji koje će povećati brzinu, kapacitete, pokrivenost i performanse za privatne i poslovne korisnike.

Investicija u nadogradnju mreže u 2015 godini dostići će ukupan iznos uložen u mrežu u proteklih šest godina. Ovo je značajna investicija koja će zahtijevati suradnju u širem ekosistemu i Tele2 je već u procesu uključivanja u projekt do 50 hrvatskih kompanija s gotovo 500 ljudi diljem Hrvatske. Za Tele2 ova nova investicija također znači i zapošljavanje unutar same kompanije

"Ova značajna investicija u novu 3G mrežu dolazi kao prirodan slijed i donosi našim korisnicima velika poboljšanja u smislu pokrivenosti i kvalitete mreže. Želim zahvaliti našim vjernim korisnicima i predanim zaposlenicima koji neprestano traže više standarde i pomažu nam unaprijediti naše usluge. Nastaviti ćemo pružati najbolju vrijednost za novac našim korisnicima na putu prema našem cilju od jednog milijuna korisnika" - poručila je Malin Holmberg, predsjednica uprave Tele2 Hrvatska.

Johan Bergström, član uprave i glavni tehnički direktor Tele2 Hrvatska najavio je kako će mreža biti izvedena u suradnji s novim partnerom - tvrtkom Huawei. Rješenje koje će biti korišteno je Huaweijev Single-RAN wireless, koji se pokazao kao fleksibilna oprema koja odgovara na sve izazove budućnosti.

"Jedna od prednosti ovog rješenja je fleksibilnost u unaprijeđenu kapaciteta i brzine podatkovnog prometa kad se za to pokaže potreba. Ovo je vrlo važno u vrijeme kada se sve više koriste pametni telefoni i kada je upotreba podatkovnog prometa sve veća" - objasnio je Johan Bergström.

17.03.2015. 15:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh