« Hrvatska
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
COOL

Tekući sapuni "Dodir prirode"

Sapun „Dodir prirode“ proizvodi se od 100% prirodnih sastojaka prema recepturi voditeljice proizvodnje Barbare Šajinović

Dodir prirode
Dodir prirode (Zvijezda)
Više o

zvijezda

,

tekući sapuni

,

Dodir prirode

Uz prisustvo državnog tajnika Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Dragana Jelića, izaslanice gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i zamjenice pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Marinke Bakula - Anđelić te predstavnika donatora u Zagrebu je danas otvoren pogon za proizvodnju tekućih sapuna „Dodir prirode".

Sapun proizvode slijepe i slabovidne osobe kroz tvrtku „Sfera Visia" Udruge slijepih Zagreb.

Ovaj projekt socijalnog poduzetništva uz sada zaposlene tri osobe planira zapošljavanje još tri slijepe i slabovidne osobe u prvom kvartalu iduće godine, a o prodaji tekućih sapuna ovisi i daljnje zapošljavanje.

Sapun „Dodir prirode" proizvodi se od 100% prirodnih sastojaka prema recepturi voditeljice proizvodnje Barbare Šajinović koja je povodom početka proizvodnje izjavila:

„Ovo je sapun kao što je nekad bio, kad se sapun još kuhao u svakom domaćinstvu. Izrađen je od svježih jestivih biljnih ulja i kalijeve lužine, obogaćen prirodnim eteričnim uljima koja mu daju postojan, ugodan miris i njeguju kožu. To je jedini pravi tekući sapun bez sintetskih kemikalija na našem tržištu".

Projektu Udruge slijepih Zagreb od prvog dana potporu pruža Grad Zagreb, ali mu se priključio i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Financijski su potporu pružili Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) u iznosu od 30.000 EUR za dio opreme te Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 20.000 EUR.

Glavna sirovina za izradu sapuna je Zvijezda suncokretovo ulje koje je već godinama brend broj 1 po izboru potrošača u sklopu istraživanja IpsosPuls. Zvijezda, prva hrvatska tvornica ulja, Udruzi je donirala sirovinu potrebnu za godišnju proizvodnju sapuna.

Direktor društva Zvijezda plus Tihomir Adam na svečanosti je izjavio:

„Izuzetno nam je drago što sa svojim ključnim proizvodom, Zvijezda suncokretovim uljem, možemo dati podršku društvenom poduzetništvu i zajedno s Udrugom slijepih Zagreb dodatno sudjelovati u stvaranju novih prilika za osobe s invaliditetom."

Povodom otvaranja proizvodnje, izvršni direktor Udruge slijepih Zagreb Goran Denis Tomašković najavio je kako će poduzeće iduće godine zaposliti još tri osobe te izjavio:

„Od danas su uz krute sapune u ponudi našeg poduzeća i tekući sapuni „Dodir prirode". Sapuni su dostupni u pakiranju od 300 ml, 500 ml, 1 l i 5 l. Osim što je riječ o proizvodu od prirodnih sastojaka, kupnjom naših sapuna tvrtke, ustanove i organizacije mogu anulirati penale koje sada plaćaju jer ne zapošljavaju dovoljan broj osoba s invaliditetom.

Početak proizvodnje tekućeg sapuna nadogradnja je projekta „Sapuni s točkicama". Projekt „Sapuni s točkicama" i agencija Apriori World na čelu s Danijelom Koletićem koji projekt i Udrugu slijepih Zagreb već punih pet godina podupiru pro bono ovog je mjeseca nagrađen prestižnim svjetskim priznanjem World Golden Contribution Awards koje dodjeljuju Ujedinjenih narodi i međunarodna asocijacija za odnose s javnošću IPRA.

Projekt osim svoje inovativnosti zadovoljava i 10. cilj održivog razvoja Ujedinjenih naroda - smanjenje nejednakosti. 

29.09.2020. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh