« Hrvatska
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
LOŠE...

HZJZ objavio upute za kulturu... katastrofa

Programi niskog rizika su programi s isključivo sjedećim publikom i aktivni angažman publike poput pjevanja

Više o

kultura

,

predstave

,

HZJZ

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom kulture i medija izradio je nadopunjene preporuke za održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija, koje se odnose na osiguravanje odgovarajuće fizičke udaljenosti u vrijeme epidemije koronavirusa.

se preporučuje razmak od dva metra između izvođača pjevačkih dionica i glazbenika s puhačkim instrumentima te razmak od četiri metra između posjetitelja i izvođača na sceni.

Pri dolasku i odlasku iz prostora preporučuje se držanje fizičke distance posjetitelja, izvođača i osoblja od 1,5 metar. Fizičku udaljenost za vrijeme trajanja programa organizator mora osigurati sjedećim mjestima međusobno udaljenim 1,5 metra a iznimno, prilikom kulturnih programa i manifestacija niskoga rizika, dozvoljava se fizička udaljenost između posjetitelja od jednoga sjedećeg mjesta, uz obvezno nošenje maski za vrijeme trajanja programa.

Programi niskog rizika su programi s isključivo sjedećim publikom i aktivni angažman publike poput pjevanja.

U zatvorenom i na otvorenim prostorima preporučuju se isključivo sjedeća mjesta koja trebaju biti označena i međusobno udaljena najmanje 1,5 metar. Dozvoljeni broj posjetitelja u zatvorenom prostoru je 500 a na otvorenom 1000 osoba.

Također, HZJZ navodi kako plesni podij u funkciji prostora za ples nije dozvoljen.

Preporuke definiraju i potrebnu udaljenost između barskih stolova, njihov raspored i način numeriranja te postavljanje fizičkih barijera kojim će se ostvariti redovi posjetitelja širine 1,5 metar.

U slučaju potrebe za odstupanja organizator je dužan zatražiti odobrenje nadležne službe civilne zaštite koji će konačnu odluku usuglasiti s nadležnim županijskim stožerom.

29.09.2020. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh