« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Tbilisi zaplijenio ruski kamion pun eksploziva

Prljave postratne igre

Inspekcija zaplijenjene ruske opreme
Inspekcija zaplijenjene ruske opreme (Reuters)
Više o

OESS

,

Rusija

,

Gruzija

,

Južna Osetija

,

zaplijena eksploziva

Gruzijska policija objavila je da je u srijedu u blizini Južne Osetije zaplijenila ruski kamion u kojemu je pronašla odore gruzijske vojske, 100 kg eksploziva i detonatore, koje je pokazala novinarima.

"Ruski vojni kamion, pun eksploziva, detonatora i gruzijskih vojnih odora pronađen je u srijedu u 12.30 sati (10.00 sati po srednjoeuropskome vremenu) južno od sela Odzisi", blizu Južne Osetije, sjeverno od Gruzije, rekao je glasnogovornik gruzijskog ministarstva unutarnjih poslova Šota Utiašvili.

Dodao je da je eksploziv bio tipa TNT, iznimno jak eksploziv.

Ruski vozač kamiona predan je OESS-u, Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju koja u Gruziji ima 28 promatrača, dodao je glasnogovornik.

Vozilo je pokazano novinarima ispred zgrade pokrajinske policije u Mcheti, nekoliko kilometara sjeverno od Tbilisija.

Gruzijska policija je u utorak objavila da je dan prije srušila bespilotnu letjelicu ruske vojske koja je letjela u blizini naftovoda Baku - Supsa, kod Južne Osetije, što je Moskva zanijekala, optuživši Tbilisi za "medijsku provokaciju".

Ovi se događaji zbivaju nešto više od tjedan dana prije početka promatračke misije Europske unije (EU) u Gruziji koja treba nadgledati povlačenje ruskih snaga raspoređenih na području uz separatističke pokrajine Abhaziju i Južnu Osetiju, na položaje koje su zauzimale prije početka sukoba 7. kolovoza.

Kako navodi Tbilisi, tu je raspoređeno oko 1.200 ruskih vojnika i 206 oklopnih vozila. (HINA)

24.09.2008. 18:52:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh