« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
VUČEVIĆ:

Hajduk protiv AEK-a traži samo pobjedu

Trener splitske momčadi Goran Vučević smatra da i Hajsuk i AAK imaju podjednake šasne da upišu novu pobjedu

Goran Vučević
Goran Vučević (Vladimir Dugandžić/CROPIX)
Više o

nogomet

,

Goran Vučević

,

Hajduk AEK

Trener Hajduka Goran Vučević najavio je kako će njegova momčad u sutrašnjoj utakmici 5. kola G skupine Europske nogometne lige protiv grčkog AEK-a na Poljudu ići isključivo na pobjedu. "Siguran sam da će igrači Hajduka dati sve od sebe i nadamo se najboljem rezultatu, a to je pobjeda kojoj ćemo težiti od prve minute igre", rekao je Vučević na današnjoj konferenciji za novinare. Vučević je istaknuo kako je utakmica protiv AEK-a za Hajduk od iznimne važnosti jer bi Splićani pobjedom ostali u igri za plasman u proljetni dio Europske lige. Pri tomu je kazao kako je Hajduk već ostvario veliki uspjeh ulaskom u ovogodišnju Europsku ligu za što, po njemu, zasluge pripadaju i bivšem treneru Stanku Poklepoviću.

Najavljujući ambicije Hajduka za pobjedom u sutrašnjoj utakmici Vučević je upozorio kako time njegova momčad ne želi podcjeniti suparnika niti se Hajduk smatra favoritom. "AEK zaslužuje naš respekt, to je iznimno disciplinirana momčad i teži igri na kontranapade te se neće otvoriti pa stoga Hajduku neće biti lako postići zgoditak i morat ćemo biti strpljivi svih 90 minuta", kazao je Vučević. Dodavši kako su šanse Hajduka i AEK-a za pobjedom u sutrašnjoj utakmici podjednake - 50:50 posto.

Na upit gdje vidi Hajdukovu prednost, Vučević je kazao kako prednost vidi u igračima svoje momčadi koji su veliki individualci, ali je pri tomu i upozorio kako u niz posljednjih utakmica Hajduk nije pokazao kolektivnu igru. "Morat ću na igrače djelovati taktički i psihički jer je u sutrašnjoj utakmici nužno imati 'povratnu trku' bez koje će Hajduk zapasti u poteškoće", dodao je Vučević. Na upit gdje vidi šansu za pobjedu, Vučević je kazao kako je AEK "puno lošija momčad od Zenita a možda i od Aderlechta" te u tomu vidi nadu za pobjedu nad grčkom momčadi.

U prvoj utakmici u Ateni AEK je pobijedio Hajduka rezultatom 3:1. Uoči dva posljednja kola na čelu ljestvice je ruski Zenit sa 12 bodova, na drugom je mjestu belgijski Anderlecht sa četiri boda koliko ima i AEK na trećem mjestu, dok je Hajduk četvrti sa tri boda. (hina/metro-portal)

30.11.2010. 14:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh