« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
HUMANITARNA KRIZA

Talijani šalju zrakoplov s 40 tona pomoći Africi

Suša u istočnoj Africi prijeti 12 milijuna ljudi, po podacima UN-a, a stanje je posebno kritično u Somaliji gdje je UN službeno proglasio stanje gladi u dvjema južnim pokrajinama

Fotografija vijesti
Više o

Somalija

,

glad u svijetu

,

Istočna Afrika

Zbog nezapamćenih suša u istočnoj Africi koje ugrožavaju milijune ljudi, Italija je odlučila poslati stanovnicima koji bježe iz Somalije i onima u izbjegličkim logorima u Keniji zrakoplov s 40 tona humanitarne pomoći, piše Hina.

Talijanski zrakoplov trebao bi poletjeti u utorak iz Brindisija, na jugu Italije, gdje je UN-ovo humanitarno skladište te stići u Nairobi u srijedu ujutro, dodaje ministarstvo vanjskih poslova.

Zrakoplov će dopremiti 40 tona namirnica, među kojima rižu, kukuruz, ulje, brašno, šećer i mlijeko.

Kako navodi ministarstvo, pomoć će mjesnim vlastima i Crvenome križu predati državni tajnik za vanjske poslove Alfredo Mantica. Raspodjela će se izvršiti u suradnji sa Svjetskim programom za hranu (PAM) i UN-ovim Visokim povjereništvom za izbjeglice.

Suša u istočnoj Africi prijeti 12 milijuna ljudi, po podacima UN-a. Stanje je posebno kritično u Somaliji gdje je UN službeno proglasio stanje gladi u dvjema južnim pokrajinama koje nadzire skupina šebaba, islamističkih pobunjenika. UN strahuje da bi se glad za dva mjeseca mogla proširiti na čitav jug Somalije.

02.08.2011. 18:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh