« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
'LJEVIČARSKA UROTA'

Talijani podržavaju skidanje imuniteta Berlusconiju

Premijerovi ispadi i optužbe na račun suda i predsjednika nisu se svidjeli javnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

korupcija

,

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

ukidanje imuniteta

Većina Talijana slaže se sa sudskom odlukom da premijer Silvio Berlusconi ostane bez imuniteta na progon, ali samo manji dio ispitanika misli da bi mu trebalo skratiti mandat i održati prijevremene izbore, vidi se iz ankete objavljene u nedjelju.

Berlusconi je pobjesnio na ovotjednu odluku ustavnog suda kojom mu se imunitet ukida, što znači da se mogu nastaviti suđenja za prijevaru i korupciju u vezi s njegovim poslovnim carstvom Mediasetom.

Taj je 73-godišnji konzervativni čelnik optužio sud, talijanskoga predsjednika Giorgia Napolitana i medije za ljevičarsku urotu kojom ga žele svrgnuti.

No dvije nove ankete pokazuju da zemlja koja ga je lani izabrala u treći mandat ne suosjeća s njime u vezi s tom pravnom situacijom, niti se slaže s njegovim napadom na šefa države.

Anketa IPR-a koju je objavila agencija Ansa pokazala je da se 59 posto ljudi slaže s tom sudskom odlukom. Dvije trećine misle da je sud nepristran, a šestero od desetero ispitanika smarta da je Berlusconi pretjerano reagirao. (hina/metro-portal)

11.10.2009. 20:00:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh