« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Neviđena okrutnost

Talibani mu odrezali uši i nos jer je želio glasati

Lal Mohammad bio je odlučan u svojoj želji da se suprotstavi talibanskim prijetnjama te glasa na afganistanskim predsjedničkim izborima. No, sada zbog svoje odluke žali.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

Afganistan

,

talibani

,

okrutnost

40-godišnji farmer je pretučen i osakaćen. Talibani su mu odsjekli uši i dio nosa u vrlo okrutnom napadu. Mohammad opisuje kako su ga militanti zaustavili i pretražili na putu prema glasačkom mjestu. Nakon što su kod njega pronašli glasački listić pretukli su ga kundakom puške. Zatim je jedan od njih uzeo nož.

˝Molio sam ih da mi ne naude, no nije pomoglo˝, prisjeća se Mohammad te opisuje kako je ležao krvav i u nesvijesti  nekoliko sati sve dok ga suseljanin nije pronašao sela  te ga prevezao na leđima magarca do Kabula, kako bi potražio liječničku pomoć.

Mohammad je u bolnicu stigao tek tri dana nakon incidenta, putujući planinskim puteljcima i prašnjavim putevima na magarcu, da bi po dolasku u bolnicu kolabirao na krevet. Žalosno jest da je taj čovjek izgubio nos i uši za predsjedničke kandidate za koje, kako kaže nikad nije ni čuo, a k tome, još ne zna ni čitati ni pisati. Jedino je izrazio nadu kako će vlasti pomoći njegovoj obitelji dok njemu ne bude bolje. Da li će biti podvrgnut plastičnoj kirurgiji i hoće li mu ona pomoći, ne zna se. 

31.08.2009. 20:48:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh