« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
RAT TAXIJIMA

Taksist radio taksija zaračunao 220, a Cammea 88 kuna za rutu od grada do Plesa

Bivši se monopolistički taksi u Zagrebu žestoko bori protiv konkurencije, sa svime samo ne s cijenama

Fotografija vijesti
Više o

zagrebački taksisti

,

Taxi Cammeo

,

cijene taksija

Novinari Vjesnika nedavno su testirali cijene usluga taxi prijevoza u Zagrebu potaknuti pritiscima starih taksista koji su tvrdili da se o njima nepravedno piše u tom dnevnom listu.

Sve je krenulo od toga kad je Vjesnikova kolumnistica u komentaru u travnju 'stare' taksiste prozvala zbog skupoće koju im je godinama omogućavao upravo monopol na zagrebačkom tržištu. Usporedila i cijene te je napisala da taksisti Udruženja Radio taksi Zagreb relaciju od Glavnoga kolodvora do Zračne luke Zagreb naplaćuju i dvjestotinjak kuna. Nadalje, osvrnula se i na 'kronično' neizdavanje računa, dodatno naplaćivanje prtljage, različite tarife, neuključivanje taksimetra...

Nakon toga reagirala su pisima četvorica taksista Udruženja, tvrdeći da im je napisom nanešena šteta i da će pravdu potražiti sudskim putem. Oni su, naime, u svojim pismima (a svaki je poslao isto pismo, samo sa svojim potpisom) ustvrdili da spomenuta relacija, koja iznosi 15,5 kilometara prema staroj, skupljoj tarifi stoji 127,5, a prema novoj tarifi 109 kuna. To se, naime, može lako izračunati uzimajući u obzir cijenu istaknutu na službenom cjeniku Udruženja i broj prijeđenih kilometara.

Novinari Vjesnika potom su se željeli ispričati pa su sjeli u taxi koji ih je do Plesa odvezao za 220 kuna. Nekoliko stotina metara dužu relaciju putnici taxija Cammeo platili su 88 kuna i uz to dobili propisan račun. 

02.06.2011. 08:56:49
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    02.06.2011. 11:56
    pa kako bi šahirali cjeli dan da voze po 88 kn aerodrom
  2. avatar
    ella
    03.06.2011. 10:21
    Iskreno se nadam da ce radio taxi prestati s radom i to uskoro. zbilja je dosta te pljacke
  3. avatar
    cibetka
    06.06.2011. 00:47
    Baš me zanima tko je platio novinarku da objavi ove laži.o tom da je taxi 3513 član radio taxija.
    Za koji dan se bude vidjelo sve jer dotični nije član tog taxi udruženja odnosno radio taksija zagreb(nažalost transparent mu mora oduzet grad Zagrebkoji mu ga je i dodjelio ,a to se budete načekali)
    Novinarka nije provjerila prije nego nešto objavljuje ,opet
    Pa kako novinarstvo ne bi bilo stresan posao kada se moraš dvoumiti između profesionalne etike i lovice koji ti netko daje da tu etiku tako jeftino prodaš.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh