Metro-portal.hr

objavljeno 02.06.2011. 08:56:49
RAT TAXIJIMA

Taksist radio taksija zaračunao 220, a Cammea 88 kuna za rutu od grada do Plesa

Bivši se monopolistički taksi u Zagrebu žestoko bori protiv konkurencije, sa svime samo ne s cijenama

Fotografija vijesti

Novinari Vjesnika nedavno su testirali cijene usluga taxi prijevoza u Zagrebu potaknuti pritiscima starih taksista koji su tvrdili da se o njima nepravedno piše u tom dnevnom listu.

Sve je krenulo od toga kad je Vjesnikova kolumnistica u komentaru u travnju 'stare' taksiste prozvala zbog skupoće koju im je godinama omogućavao upravo monopol na zagrebačkom tržištu. Usporedila i cijene te je napisala da taksisti Udruženja Radio taksi Zagreb relaciju od Glavnoga kolodvora do Zračne luke Zagreb naplaćuju i dvjestotinjak kuna. Nadalje, osvrnula se i na 'kronično' neizdavanje računa, dodatno naplaćivanje prtljage, različite tarife, neuključivanje taksimetra...

Nakon toga reagirala su pisima četvorica taksista Udruženja, tvrdeći da im je napisom nanešena šteta i da će pravdu potražiti sudskim putem. Oni su, naime, u svojim pismima (a svaki je poslao isto pismo, samo sa svojim potpisom) ustvrdili da spomenuta relacija, koja iznosi 15,5 kilometara prema staroj, skupljoj tarifi stoji 127,5, a prema novoj tarifi 109 kuna. To se, naime, može lako izračunati uzimajući u obzir cijenu istaknutu na službenom cjeniku Udruženja i broj prijeđenih kilometara.

Novinari Vjesnika potom su se željeli ispričati pa su sjeli u taxi koji ih je do Plesa odvezao za 220 kuna. Nekoliko stotina metara dužu relaciju putnici taxija Cammeo platili su 88 kuna i uz to dobili propisan račun. 

02.06.2011. 08:56:49
http://metro-portal.hr/taksist-radio-taksija-zaracunao-220-a-camea-88-za-rutu-od-grada-do-plesa/59605/