« Život
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
KAKO GA/JU PRIVUĆI?

Tajne zavođenja: Samo lagano nakosite glavu

Izgleda kako se tajna privlačnosti nalazi u načinu na koji držite glavu

Položaj glave može vas učiniti privlačnijim suprotnom spolu
Položaj glave može vas učiniti privlačnijim suprotnom spolu (Shutterstock)
Više o

muškarci i žene

,

zavođenje

,

položaj glave

Naime, istraživanje je pokazalo da možemo biti privlačniji jednostavno mjenjajući poziciju lica. Žene su tako atraktivnije ako glavu pomaknu prema naprijed, stoga moraju gledati lagano prema gore. Kod muškaraca je suprotna stvar. Bit će muževniji ukoliko zabace glavu unatrag, te gledaju preko nosa.

Kako navodi istraživanje, do toga dolazi zbog razlika u visini između muškaraca i žena. Dr. Darren Burke, psiholog sa Sveučilišta Newcastle iz Australije objašnjava: "Privlačnost ljudskog lica iz evolucijske perspektive, dugo je proučavana tema. No, premda je utjecaj muških i ženskih crta lica relativno poznat, postoji rupa u našem znanju o tome što se smatra muževnim i ženstvenim u smislu facijalnih gesta. Studija je tako otkrila da pozicija glave i lica utječe na privlačnost."

Tijekom istraživanja volonteri su ocjenjivali kompjutorski generirane 3D modele različitih položaja glave i lica. Na ovaj se način došlo do nekih saznanja koje bi mogle pomoći u rješavanju misterije rituala traženja partnera. Planira se i daljnje istraživanje kako bi se utvrdilo da li ljudi podsvjesno naginju glavu u procesu zavođenja.

24.11.2010. 09:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh