« Knjiga
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
RECENZIJE

Tajne sretnoga života – Stravična istina jednog povijesnog događaja

Spisateljica Susan Meissner prenosi nam dirljivu i napetu priču slikovito i jasno kao da smo i sami upleteni u nju

Što je smislila Susan Meissner
Što je smislila Susan Meissner (Arhiva)
Više o

recenzije knjiga

,

Tajne sretnog života

,

Susan Meissner

Londonski Blitz jedan je od stravičnih povijesnih događaja koji će se uklesati u englesku povijest i zauvijek promijeniti ljudske živote. Znatiželjna mlada studentica iz Oxforda, Kendra Van Zant, upućuje se u pitoresknu ladanjsku kuću u pokrajini Cotswold ne bi li intervjuirala jednu od rijetkih preživjelih žrtava londonskog Blitza. Devedesetdvogodišnja Isabel McFarland kao živući svjedok tog događaja otkriva mnoge tajne radoznaloj studentici što ostavlja jak trag na njen život i iskušavati njena životna uvjerenja.

Spisateljica Susan Meissner prenosi nam ovu dirljivu i napetu priču slikovito i jasno kao da smo upleteni u cijelu priču. Autorica je rođena 1961. u San Diegu, u Kaliforniji gdje studira i završava pedagoški fakultet. Svoj spisateljski rad zadnjih deset godina obogaćuje sa izdanih sedamnaest knjiga od kojih je 'Shape of Mercy' od strane Publishers Weekly uvršten u popis najboljih knjiga 2008. godine te ulazi u uži izbor nagrade RITA američkog udruženja pisaca ljubavnih romana.

Svoj spisateljski talent Meissner ne izostavlja niti u romanu 'Tajne sretnoga života'. Detaljno nam prenosi tešku priču Engleske iz 1940-ih godina gdje vlada strah od njemačkih zračnih napada na London, nakon pada Francuske, za vrijeme Drugog svjetskog rata. Panika je u zraku a u gradovima se provode masovne evakuacije milijuna gradske djece koja bivaju odvedena na selo. Dvije djevojčice, Emmy Downtree i njezina sestra završile su u prekrasnoj ladanjskoj kući. No žarka želja petnaestogodišnje Emmy da ostvari svoj životni san i postane dizajnerica vjenčanica vuče ju natrag u grad. Njezina mlađa sestra uživala je u seoskoj pokrajini međutim Emmy ju odvodi sa sobom natrag u grad. Upravo kada se vrate u grad započinje bombardiranje Londona i sestre se naprasno razdvoje što zauvijek mijenja njihov tijek priče.

26.02.2018. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh