« Knjiga
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
RECENZIJA KNJIGE

Crta razdvajanja - triler koji će vas očarati

Ovaj utjecajni francuski romanopisac, diplomat, povjesničar, doktor i humanitarac bori se protiv gladi u svijetu kroz međunarodnu organizaciju Action Against Hunger

Crta razdvajanja Jean-Christophe Rufina
Crta razdvajanja Jean-Christophe Rufina (Arhiva)
Više o

Crta razdvajanja

,

Jean-Christophe Rufin

,

recenzija knjige

Svakodnevica zna biti dosadna, obeshrabrujuća i ne motivirajuća za mnoge ljude. Upravo je to razlog koji je ponukao mladu Maud da krene na zastrašujuć put pun tragedije i straha. Hrabrim koracima ušla je u ratnu zonu u kojoj nastoji ispuniti svakodnevicu određenim značajem.

Maud zajedno sa Marcom, Vautheirom, Lionelom i Alexom iz Francuske kreće u humanitarnu akciju kamionima prenoseći teret kroz ratom zahvaćenu Bosnu. Svatko od njih na taj put kreće iz osobnih razloga no za Maud biva jedino sigurno da su motivi i ciljevi tih muškaraca s kojima putuje potpuno nejasni. Odlazeći na put sa željom da pobjegne od svakodnevice i emocionalnih problema koje ne može riješiti sama sa sobom, ulazi u svijet pun tajni i nejasnih ishoda te uviđa da muškarci s kojima je krenula na put nisu dobronamjerni volonteri koji teže ostvarenju nečeg dobrog nego da iza svojih osmjeha kriju lažne namjere. Od samog početka odnosi i atmosfera među njima bivaju napeti.

Prelazeći neizvjestan i opasan put suočavaju se sa svim zaraćenim stranama toga područja a tenzije između putnika sve su izraženije. Put iz njih izvlači tajne koje skrivaju vezane uz njihove živote a stvara se i ljubavni odnos između Maud i Marca koji s vremenom sve više raste. Njihova ljubavna afera s vremenom postaje sve strastvenija a to će kod drugih suputnika izazva zavist i želju za osvetom. Kada Maud saznaje što zapravo prenose u kamionima situacija potpuno eskalira i pretvara se u otvoreni sukob koji u sferi tog ratnog stanja poprima njegovo obličje a iz toga na kraju ne izvlače svi živu glavu.

Ovaj literarni triler napisao je Jean-Christophe Rufin. Ovaj utjecajni francuski romanopisac, diplomat, povjesničar, doktor i humanitarac bori se protiv gladi u svijetu kroz međunarodnu organizaciju Action Against Hunger. Drugi je najmlađi član Francuske akademije i jedan od prvih članova organizacije Liječnici bez granica.

Svoja iskustva i vjeru u humanost prenosi kroz knjigu „Crta razdvajanja" (Znanje) gdje svojim čitateljima pobliže prikazuje još jednu prisutnu perspektivu u svijetu rata, smrti i tragedije. Kroz svoje vrhunsko pripovijedanje upoznaje čitatelje s njima vjerojatno nepoznatim svijetom.

17.03.2018. 12:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh