« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
HMM

Tajne službe optužuju Putina, Trump ga brani

Ruski lider i njegova vlada nastojali su pomoći Donaldu Trumpu kako bi njegove šanse u utrci za predsjednika bile veće i kako bi se u toj utrci diskreditirala njegova suparnica Hillary Clinton

Putin i Trump vole se javno
Putin i Trump vole se javno (Arhiva)
Više o

Hillary Clinton

,

Vladimir Putin

,

Donald Trump

,

predsjednički izbori

,

hakiranje

Vladimir Putin naredio je hakiranje političkih organizacija u SAD-u kako bi Rusija utjecala na ishod američkih predsjedničkih izbora, navodi se u izvještaju šefova američkih tajnih službi.

Ruski lider i njegova vlada nastojali su pomoći Donaldu Trumpu kako bi njegove šanse u utrci za predsjednika bile veće i kako bi se u toj utrci diskreditirala njegova suparnica Hillary Clinton, navodi se u izvješću kojeg prenosi Sky News.

Američke obavještajne agencije tvrde da su ruski hakeri provaljivali u e-mailove Demokratskog nacionalnog odbora (DNC) i članova tima Clinton.

Za razliku od čelnika obavještajnih služba koji su i ranije službeno uprli prstom u sami vrh ruske vlasti, Trump nije izrijekom optužio Rusiju za informatičke napade.

Donald Trump je i u petak izjavio da nikakvo hakiranje nije utjecalo na rezultate američkih predsjedničkih izbora u studenome na kojima je porazio Hillary Clinton, pošto je Washington javno optužio Moskvu da se htjela uplesti u izbore.

"Premda Rusija, Kina i druge zemlje, te skupine i pojedinci izvana neprestano pokušavaju prodrijeti u informatičku infrastrukturu institucija naše vlasti, naših tvrtka i organizacija poput Demokratske stranke, to nije baš nikako utjecalo na ishod izbora, niti je bilo manipuliranja elektroničkim glasovanjem", naveo je Trump u priopćenju kojeg je odaslao nakon sastanka s obavještajnim čelnicima u New Yorku.

Trump je izdao priopćenje nakon što je dobio informacije od obavještajnih čelnika o njihovim zaključcima koje su objavili prvi put u listopadu da je ruska vlada naložila kibernetičke napade koji su osramotili demokrate.

"Bilo je pokušaja hakiranja Republikanske stranke, ali je ona postavila snažnu obranu protiv hakiranja i hakeri nisu uspjeli", navodi se u priopćenju.

Rusija je ranije odbacila optužbe američke vlade da je vršila kibernetičke napade tijekom predizborne kompanje.

07.01.2017. 11:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    JING JANG
    08.01.2017. 23:20
    ovakva ljubav moze lako da rodi ..dinosaure...
  2. avatar
    JING JANG
    08.01.2017. 23:21
    oni nam sada najvise ..fale...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh