« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
ZAPAMTITE

Tajne dobrog izgleda koje trebate usvojiti

Svi mi znamo barem jednu osobu koja izgleda bitno mlađe nego što zapravo jest, a znanstvenici su došli do zaključka da se radi o ovim navikama koje biste trebali steći kako bi se i o vama tako govorilo

Kako izgledati i osjećati se mlađe
Kako izgledati i osjećati se mlađe (Arhiva)
Više o

mladolik izgled

,

tajne

,

savjeti

Mladolik i svjež izgled nije tako teško postići kao što se čini na prvi pogled, dovoljno je usvojiti ovih par navika koje će vam u tome pomoći.

Dovoljno spavajte - sedam do devet sati sna optimalna je dnevna doza za normalno funkcioniranje. Međutim, nedovoljno sna može povući ozbiljnije posljedice, kao što je visok rizik od pretilosti, dijabetesa i srčanih problema. Tijelo tijekom sna luči hormon rasta koji pomaže obnovi kolagena i elastina, važnog za obnovu stanica kože. Stoga vodite računa o tome kad krećete na počinak.

Družite se - druženje s prijateljima i obitelji produljuje život. Oni ljudi koji imaju dobre međuljudske odnose sa svojima najbližima imaju čak 50 posto veću šansu za dulji život. Stoga, vodite računa o svojim odnosima s drugim ljudima, ukoliko želite dugo i lijepo živjeti.

Pazite koliko jedete - prejedanje može skratiti život, jer od njega nastaju i bolesti kardiovaskularnoga sustava, kao i dijabetes. Ukoliko želite dugo živjeti i lijepo izgledati, radije se držite uravnotežene i zdrave prehrane.

Pazite što jedete - prehrana je ključna u mnogim pogledima, od izgleda do zdravlja. Istraživanja su pokazala da je prehrana bogata svježim voćem i povrćem, cjelovitim žitaricama i proteinima najbolji oblik prehrane. Osim toga, mediteranska prehrana se često ističe kao najoptimalniji spoj svega dobroga iz hrane. Ona uključuje i pokoju čašu vina, ali i ribu barem dvaput tjedno, koja vrlo blagotvorno djeluje na ljudsku kožu.

Redovito vježbajte - upravo je redovita fizička aktivnost ključ dobrog starenja. Primjerice, prosječna žena između tridesete i sedamdesete godine života može izgubiti 23 posto mišićne mase. Vježbanjem se to sprečava. Osim toga, redovito vježbanje smanjuje i pojavu Alzheimerove bolesti i demencije, obzirom da vježbanje utječe i na mozak, odnosno centar za učenje u mozgu.

Zaštitite kožu od sunca - pretjerano izlaganje kože suncu može prouzročiti raniju pojavu bora, koje nikako nisu niti lijepe ni atraktivne, a ni korisne. Osim bora, pretjerano i dugotrajno izlaganje suncu može imati i obziljnije posljedice, poput raka kože. Koristite kremu s visokim zaštitnim faktorom kako se to ne bi dogodilo.

Eto, nije tako komplicirano, slažete li se?

05.06.2016. 16:44:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh