« Svijet
objavljeno prije 12 godina

Tajna veza Pitta i Obame

Istraživači otkrili zanimljive rodbinske veze predsjedničkih kandidata

Predsjednički kandidat i popularni glumac iz istog su klana
Predsjednički kandidat i popularni glumac iz istog su klana
Više o

Barack Obama

,

Brad Pitt

Barack Obama je daleki rođak Brada Pitta (deveto koljeno), dok je njegova rivalka u predizbornoj utrci Hillary Rodham Clinton u rodbinskoj vezi s njegovom dragom Angelinom Jolie, piše Net.hr.

Do ovih podataka došli su istraživači Historijsko-genealoškog društva iz New Englanda, koji su otkrili niz nevjerojatnih rodbinskih veza triju predsjedničkih kandidata, Obame, Clinton i republikanca Johna McCaina. Tako je otkriveno da je Hillaryna loza polučila mnoge slavne pjevačice, među kojim su i Madonna, Celine Dion i Alanis Morissette.

Tri godine radaRadom na detaljnom proučavanu genealoške linije predsjedničkih kandidata već tri godine se bavi Christopher Child, kojem je u tome pomogao i Gary Boyd Roberts, autor djela Ancestors of American Presidents.  

Obama pak, sin bjelkinje iz Kanzasa i Afroamerikanca iz Kenije, ima možda i neke genetske predispozicije za predsjednika SAD-a, jer je u rodbinskim vezama sa šestoricom predsjednika, uključujući i Georgea Busha, dok se McCain s predsjedničkom pozicijom povezao sa ženske strane, kao daljnji rođak prve američke dame Laure Bush.

Obama je osim s Bushevima u krvnom srodstvu i s Geraldom Fordom, Lyndonom Johnsonom, Harryjem S. Trumanom i Jamesom Madisonom, a rođaci su mu i Winston Churchill i Dick Cheney. Clinton je u krvnom srodstvu s Jackom Kerouacom i Camillom Parker-Bowles, suprugom engleskog princa Charlesa. Zbog nedostatka podataka, McCainovim precima su teško ušli u trag. (METRO) 

26.03.2008. 23:05:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh