« Svijet
objavljeno prije 12 godina

Sin pronađen nakon 16 godina

Nesretnoj su Latvijki ukrali bebu u trgovini
Nesretnoj su Latvijki ukrali bebu u trgovini
Više o

nestanak djeteta

,

otmica djeteta

Test DNK potvrdio je da su sin jedne Latvijke, koji je ukraden kao beba u trgovini prije šesnaest godina, i 16-godišnji dječak bez identifikacijskih dokumenata ista osoba, objavili su jučer  lokalni mediji.

Obiteljski sud u gradu Daugavpilsu naredio je provođenje DNK testa nakon što je žena koja je odgajala dječaka završila u zatvoru prošlog tjedna. Sudski dužnosnici posumnjali su u ženinu priču nakon nedosljednosti u njezinu iskazu i sjetili se slučaja nestalog djeteta 1992.

Uspjeli su pronaći majku nestalog dječaka koji se u medijima spominje kao Irina. I ona i dječak pristali su na DNK test. Tinejdžer će sada morati odlučiti s kim želi živjeti - sa ženom koja ga je odgojila, ali koja je sada u zatvoru, ili sa svojom biološkom majkom koju ne poznaje.

Psiholozi odvojeno rade s dječakom i njegovom majkom prije njihova susreta. Žena koja je odgojila dječaka rekla je da ga je njezin suprug donio kući kao bebu iz Dagestana, južne ruske republike, 1992. Ona mu je dala ime i nosio je njezino prezime. (HINA) 

26.03.2008. 23:14:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh