« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Tajlandski premijer Samak mora podnijeti ostavku

Ustavni sud je tako odlučio jer je premijer glavna zvijezda kulinarskog showa te za to dobiva novce

Slavlje protuvladinih prosvjednika nakon sudske odluke
Slavlje protuvladinih prosvjednika nakon sudske odluke (AFP)
Više o

Tajland

,

Samak Sundaravej

,

Chatom Chawakornom

,

Prapan Kunmee

Tajlandski Ustavni sud u utorak je ocijenio da bi premijer Samak Sundaravej i cijela njegova vlada trebali "prekinuti svoje aktivnosti na tome polju".

Devet sudaca Suda jednoglasno je ocijenilo da Samak, pasionirani ljubitelj kuhanja i veliki gurman, krši provedbu Ustava uzimajući novac od privatnog poduzeća koje producira tv-emisije kulinarskog sadržaja, prenio je France presse.

Sud, predvođen sucem Ustavnog suda Chatom Chawakornom izjavio je kako je odlučeno da Samak ostane na dosadašnjoj dužnosti tijekom predstojećih 30 dana kako bi završio započete poslove, do izbora novoga premijera.

73-godišnji ministar optužen je da uzimao novac od jedne privatne produkcijske tvrtke, Face Media, koja je za televiziju snimala dvije emisije o kulinarstvu, a njihova glavna zvijezda bio je premijer Samak, poznat kao veliki gurman.

Prosvjednici koji su se u utorak okupili pred zgradom vlade u Bangkoku traže Samakovu ostavku. Vođa prosvjeda Prapan Kunmee izjavio je kako strahuje da će Samaka njegova Narodna stranka ponovno izabrati na istu dužnost. "On bi mogao ostati na toj dužnosti dok vlada ne bude svrgnuta", rekao je Prapan okupljenima, a prenosi Reuters. (HINA)

09.09.2008. 16:50:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh