« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
DVA ENTITETA

Tadić tvrdi da se Srbija ne želi miješati u unutarnje stvari BiH

Srbija ima pravo kazati svoj stav i govorit će ga samo kada je u pitanju očuvanje Daytonskog sporazuma, izjavio je Tadić u Banja Luci

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Boris Tadić

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u subotu u Banjoj Luci kako se njegova zemlja ne želi miješati u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine pri čemu se odbio očitovati i o mogućoj provedbi referenduma u Republici Srpskoj.

Tadić koji je u Banja Luci boravio na obilježavanju dana Republike Srpske novinarima je tom prigodom kazao kako su svi problemi s kojima se susreće BiH i njezina dva entiteta isključivo stvar naroda koji žive u toj državi.

"Srbija se u unutarnju politiku BiH i entiteta ni na koji način ne miješa, niti će se miješati. Srbija ima pravo kazati svoj stav i govorit će ga samo kada je u pitanju očuvanje Daytonskog sporazuma i međunarodnih jamstava kojih je i Srbija potpisnik", izjavio je Tadić potvrđujući potporu vlasti u Beogradu očuvanju integriteta BiH.

Dodao je kako isti takav stav očekuje od drugih kada je riječ o odnosu Beograda prema statusu Kosova. Srbijanski je predsjednik pritom pozvao sve strane u BiH da poduzmu korake kako bi se smanjile postojeće političke napetosti.

Istaknuo je kako je o BiH potreban unutarnji dogovor dogovor te kako će Srbija poduprijeti taj dogovor. Tadić je rekao i da je vrijeme da se što prije okonča situacija u kojoj međunarodna zajednica intervenira kako bi stabilizirala stanje u BiH. (hina/metro-portal)

09.01.2010. 21:21:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh