« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
PRVI SUSRET

Josipović dočekao Tadića, sastanak počinje u 13 sati

Predsjednici će s Krka brodom Hrvatske ratne mornarice otići u Opatiju i u tom kvarnerskom ljetovalištu oko 13 sati početi svoj prvi sastanak

(Tea Cimaš/Cropix)
Više o

Boris Tadić

,

Opatija

,

Ivo Josipović

,

Hrvatska Srbija

Srbijanski predsjednik Boris Tadić doputovao je u srijedu prijepodne u Hrvatsku, na radni sastanak s hrvatskim kolegom Ivom Josipovićem u Opatiji.

Zrakoplov srbijanskog predsjednika sletio je u krčku zračnu luku, gdje je Tadića dočekao hrvatski predsjednik.

Tadić i Josipović će s Krka brodom Hrvatske ratne mornarice otići u Opatiju i u tom kvarnerskom ljetovalištu oko 13 sati početi svoj prvi sastanak. Tiskovna konferencija očekuje se oko 15 sati.

Iako je susret dvojice predsjednika neformalnog karaktera, na njemu će biti i dužnosnici vlada Hrvatske i Srbije.

Prema izvorima s Pantovčaka, do radnoga sastanka u Opatiji dolazi na inicijativu obiju zemalja i obojice predsjednika koji žele potaknuti dijalog o neriješenim pitanjima u bilateralnim odnosima. Sastanak "bez kravata" trebao bi stvoriti atmosferu za rješavanje pitanja koje opterećuju odnose dviju zemalja: problem granice, izbjeglica i nacionalnih manjina.

Teme razgovora bit će najvjerojatnije i prekogranični kriminalitet te suradnja u regiji. Pitanje Kosova vjerojatno neće biti na dnevnom redu jer se obje države "slažu da se oko toga ne slažu", kažu hrvatski izvori. (hina/metro-portal)

24.03.2010. 11:34:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh