« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
REKONSTRUKCIJA

Tadić negira da Jeremić odlazi iz vlade

Nakon napisa o odlasku ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića, srbijanski predsjednik kaže da je sve samo medijska priča

Boris Tadić
Boris Tadić (Getty Images)
Više o

Boris Tadić

,

Vuk Jeremić

Srbijanski predsjednik Boris Tadić odbacio je nedavne najave u srbijanskim medijima o opozivu ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića. U srbijanskoj vladajućoj koaliciji koju predvodi Demokratska stranka, koje je Tadić predsjednik, a Jeremić istaknuti član, nije se, po Tadićevim riječima, razgovaralo o Jeremićevu opozivu.

"Uopće nije bilo govora o tome. To je isključivo medijska priča", rekao je Tadić novinarima u Beogradu te pozvao medije da ne zbunjuju građane. Srbijanski predsjednik dodao je kako bi razgovori o mogućoj rekonstrukciji vlade mogli početi nakon novogodišnjih blagdana te da će se vidjeti postoje li kapaciteti za to, uzimajući u obzir političke odnose u vladajućoj koaliciji.

Mediji u Beogradu prošli su vikend prenosili kako bi neslaganja u vrhu srbijanske vlasti zbog sudjelovanja srbijanskog predstavnika na svečanoj dodjeli Nobelove nagrade za mir u Oslu kineskom disidentu Liuu Xiaobou mogla rezultirati opozivom Jeremića. On je bio donio odluku da Srbija ne sudjeluje na dodjeli koja je poslije povučena.

Pozvavši se na neimenovane izvore bliske Tadićevu kabinetu, dnevnik "Blic" prenio je kako će Jeremić biti opozvan odmah nakon izbora u Demokratskoj stranci zakazanih za 18. prosinca. (hina/metro-portal)

14.12.2010. 19:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh