« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
OSVRT

Svježi nastavak ciklusa Nove apstrakcije Mladena Žunjića

Slikar Mladen Žunjić gorljivo nadograđuje svoj opus nizom novih i motiva i djela, u stvaranju velikog i značajnog opusa

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

,

osvrt

U neprestanom traganju, u iznalaženju cjelovitih, izvornih rješenja u realizaciji svakog akrila, svakog ulja na uobičajenom većem ili velikom formatu platnu, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić gorljivo nadograđuje svoj opus nizom novih i motiva i djela, u stvaranju velikog i značajnog opusa.

Žunjićev opus već sada impresionira iznimnim brojem ciklusa,koji su, naravno, međusobno povezani, međusobno ukriženi i motivikom i vatrenim kolorom.

U najnovijem nizu djela ciklusa Nove apstrakcije slikar interpolira u svoje razigrane i kompleksne imaginativne svjetove raznovrsnih tema u oceanima boje, poneki kaligrafski element ,koji ostavlja dojam, kako je on ključ za razumijevanje kompozicije.

Osjeća se i blagi dašak ezoterije, tajnih učenja, prikrivenih i nedostupnih.

Je li će crnilo nadvladati svjetlinu boja ili će boje preplaviti tamu na ovim slikama, ostaje da se vidi,jer ovo je svijet u nastajanju, svijet u neizbježnim promjenama i teško je i pretpostaviti što će biti.

I dalje, Žunjić se kontinuirano prepušta opojnosti kolora, dajući boji snažno značenje na svojim slikama jer boja je život, energija.

Žunjićeve slike pršte od energetskih naboja, naprosto vriju, podsjećajući na vrijeme kataklizmičkih erupcija vulkana, vrijeme promjena.

Valja istaknuti siguran, energičan slikarski potez ovoga umjetnika, u kreaciji originalnog i nadahnutog opusa.

Piše: Miroslav Pelikan
12.09.2022. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh