« Sport
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ŽITO GRAND PRIX OSIJEK 2010.

Svjetski kup u gimnastici po drugi put u Osijeku

Osim ponajboljih europskih i svjetskih gimnastičara, gledateljima će najzanimljiviji biti nastupi sada već poznatih domaćih imena koja predvodi srebrni olimpijac Filip Ude

Filip Ude
Filip Ude (Facebook)
Više o

Osijek

,

Filip Ude

,

gimnastika

,

natjecanje

,

lažno pozitivni rezultati

,

ubijen Gadafi

Od 5. do 7. studenog Osijek će po drugi put biti domaćin Svjetskog gimnastičkog kupa. Dvorana Gradski vrt, kako ona velika gdje će se odvijati natjecanja, tako i ona manja dvorana koja je namijenjena za trening i zagrijavanje natjecatelja, ponovno će četiri dana „disati gimnastički".

Osim ponajboljih europskih i svjetskih gimnastičara, gledateljima će najzanimljiviji biti nastupi domaćih već sada poznatih imena iz svijeta hrvatskog sporta. Po prvi puta u Osijeku će nastupiti Filip Ude, Čakovčanin, srebrni na konju s hvataljkama na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Veliku konkurenciju na konju s hvataljkama imat će u domaćoj zvijezdi, Osječaninu Robertu Seligmanu, dvostrukom finalisti svjetskih prvenstava, trostrukom pobjedniku Svjetskog kupa i osvajaču brončane medalje na Europskom prvenstvu u Lausannei.

Također, na parteru će veliki pljesak pobrati još jedan Osječanin Tomislav Marković, koji je prošle godine osvojio drugo mjesto na Svjetskom kupu u Osijeku. Tu su i ostali hrvatski reprezentativci: odličan prečaš Marijo Možnik, njegov klupski kolega iz Zagreba Marko Brez te mlade hrvatske nade poput Matije Baruna.

U ženskoj konkurenciji najveći hrvatski aduti su Splićanka Tina Erceg i Tijana Tkalčec, klupska kolegica Filipa Udea u čakovečkom klubu. 

Inače, natjecanja će se ovaj put održavati na Spiethovim spravama, njemačkom proizvođaču i dobavljaču sportske opreme što bi trebalo doprinijeti sjajnim rezultatima u Osijeku.

Natjecanja službeno počinju kvalifikacijama u petak (5. studenoga), dan ranije na rasporedu je podij trening, a finala su u subotu i nedjelju 6. i 7. studenog 2010. godine.

Ulaznice po cijeni od 20,00 kn za kvalifikacije, 50,00 kn za svaki dan finala te paket ulaznica za sva 3 dana (100,00 kn) uskoro će biti dostupne na prodajnim mjestima Ferivi sporta te Turističke zajednice grada Osijeka.

Raspored natjecanja kao i sve ostale informacije možete naći na službenim Internet stranicama - www.osijekgym.com.

Vidimo se na Svjetskom kupu u gimnastici - Žito Grand prix Osijek 2010.!

07.10.2010. 11:02:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh