Metro-portal.hr

objavljeno 07.10.2010. 11:02:52
ŽITO GRAND PRIX OSIJEK 2010.

Svjetski kup u gimnastici po drugi put u Osijeku

Osim ponajboljih europskih i svjetskih gimnastičara, gledateljima će najzanimljiviji biti nastupi sada već poznatih domaćih imena koja predvodi srebrni olimpijac Filip Ude

Filip Ude
Filip Ude (Facebook)

Od 5. do 7. studenog Osijek će po drugi put biti domaćin Svjetskog gimnastičkog kupa. Dvorana Gradski vrt, kako ona velika gdje će se odvijati natjecanja, tako i ona manja dvorana koja je namijenjena za trening i zagrijavanje natjecatelja, ponovno će četiri dana „disati gimnastički".

Osim ponajboljih europskih i svjetskih gimnastičara, gledateljima će najzanimljiviji biti nastupi domaćih već sada poznatih imena iz svijeta hrvatskog sporta. Po prvi puta u Osijeku će nastupiti Filip Ude, Čakovčanin, srebrni na konju s hvataljkama na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Veliku konkurenciju na konju s hvataljkama imat će u domaćoj zvijezdi, Osječaninu Robertu Seligmanu, dvostrukom finalisti svjetskih prvenstava, trostrukom pobjedniku Svjetskog kupa i osvajaču brončane medalje na Europskom prvenstvu u Lausannei.

Također, na parteru će veliki pljesak pobrati još jedan Osječanin Tomislav Marković, koji je prošle godine osvojio drugo mjesto na Svjetskom kupu u Osijeku. Tu su i ostali hrvatski reprezentativci: odličan prečaš Marijo Možnik, njegov klupski kolega iz Zagreba Marko Brez te mlade hrvatske nade poput Matije Baruna.

U ženskoj konkurenciji najveći hrvatski aduti su Splićanka Tina Erceg i Tijana Tkalčec, klupska kolegica Filipa Udea u čakovečkom klubu. 

Inače, natjecanja će se ovaj put održavati na Spiethovim spravama, njemačkom proizvođaču i dobavljaču sportske opreme što bi trebalo doprinijeti sjajnim rezultatima u Osijeku.

Natjecanja službeno počinju kvalifikacijama u petak (5. studenoga), dan ranije na rasporedu je podij trening, a finala su u subotu i nedjelju 6. i 7. studenog 2010. godine.

Ulaznice po cijeni od 20,00 kn za kvalifikacije, 50,00 kn za svaki dan finala te paket ulaznica za sva 3 dana (100,00 kn) uskoro će biti dostupne na prodajnim mjestima Ferivi sporta te Turističke zajednice grada Osijeka.

Raspored natjecanja kao i sve ostale informacije možete naći na službenim Internet stranicama - www.osijekgym.com.

Vidimo se na Svjetskom kupu u gimnastici - Žito Grand prix Osijek 2010.!

07.10.2010. 11:02:52
http://metro-portal.hr/svjetski-kup-u-gimnastici-po-drugi-put-u-osijeku/49359/