« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
POBIJANJE OBRANE

Svjedoci Čačićeve nesreće: Na cesti nije bilo magle

Na drugom ročištu suđenja zbog kojega Čačiću prijeti kazna i do pet godina zatvora ispitani su policajaci i vatrogasaci koji su intervenirali na mjestu nesreće

Fotografija vijesti
Više o

Mađarska

,

Radimir Čačić

,

Čačić nesreća

Na suđenju potpredsjedniku hrvatske vlade Radimiru Čačiću u Mađarskoj svjedoci prometne nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi opovrgnuli su navode njegove obrane i rekli da na cesti nije bilo magle, niti da je bila skliska, javlja Hina,

Na drugom ročištu suđenja zbog kojega Čačiću prijeti kazna i do pet godina zatvora ispitani su policajaci i vatrogasaci koji su intervenirali na mjestu nesreće te vozač koji je ondje slučajno prolazio.

Policajac Gyuzu Sifter, koji je nakon nesreće sastavljao zapisnik i razgovarao s vozačicom škode fabije u koju je udario Čačićev chrysler, ustvrdio je da je vidljivost na mjestu nesreće bila dobra te da kolnik autoceste nije bio sklizak, iako je padala lagana kiša.

No, Čačićeva mu je obrana prigovorila da niti jedno zapažanje o vremenu, kao i nekim drugim detaljima s mjesta nesreće, nije konstatirao u službenom zapisniku.

Magle u vrijeme nesreće nisu se sjetila niti dvojica vatrogasaca Viktor Noviczky i Peter Szapanos koji su na mjestu nesreće kliještima otvarali razbijenu škodu kako bi spasili stradale.

No, Szapanos se nije mogao sjetiti je li nakon što je kliještima otvorio olupinu s putnika skidao sigurnosne pojase, odnosno jesu li oni bili vezani. Detalja se ne sjećam, ustvrdio je vatrogasac nakon što mu je sutkinja pokazala fotografije na kojima se ne vidi da su pojasevi bili prerezani.

Na izravno pitanje Szapanos je kazao da se ne sjeća da bi na istoj prometnici kobnoga dana bilo još nesreća, što je Čačić ranije naveo u svojoj obrani.

Vatrogasci su, također suprotno tvrdnjama obrane, kazali da su nakon nesreće ugasili svjetla na uništenoj škodi.

U nastavku suđenja danas će svjedočiti i sudski vještak za promet, čiji je nalaz zatražila obrana, nezadovoljna prvim vještačenjem u kojem stoji da je Čačić vozio prebrzo i neprimjereno uvjetima na cesti.

Škodu fabiju na koju je u siječnju 2010. na autocesti Nagykanisza - Budimpešta svojim chryslerom 300C naletio Čačić vozila je Katalin Liptak, a od posljedica nesreće smrtno su stradali njena 81-godišnja majka Imrene Antal i 60-godišnji suprug Gyorgy Liptak. Nesreću je u škodi preživjela i Zoltanne Hitter.

25.01.2012. 13:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh